default-image

Απολογείται για τα κτηνώδη ένστικτα προς την κόρη του- vid

Κρήτη
Απολογείται για τα κτηνώδη ένστικτα προς την κόρη του- vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 11 σήμερα το πρωί αναμένεται να περάσει και πάλι το κατώφλι του ανακριτή Χανίων ο 56χρονος ο οποίος κακοποιούσε την 14χρονη κόρη του από την ηλικία των 8 ετών. Μετά την αρχική προθεσμία που είχε λάβει την περασμένη Τρίτη, οδηγήθηκε χθες στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί, ωστόσο ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπισή του ζήτησε χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί κι έτσι δόθηκε νέα προθεσμία είκοσι τεσσάρων ωρών.

 «Ο άνθρωπος δηλώνει μετανιωμένος», δήλωσε ο κ. Γιώργος Φραντζεσκάκης, ο οποίος διορίστηκε αυτεπάγγελτα, καθώς κανείς δικηγόρος δεν επιθυμούσε να αναλάβει την υπόθεση. «Ό,τι έχει να πει, θα το πει στον ανακριτή και η Δικαιοσύνη θα κρίνει», πρόσθεσε ο κ. Φραντζεσκάκης.

Σε βάρος του κατηγορουμένου η εισαγγελέας Χανίων έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη με μεθοδευμένη πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου ιδιαιτέρως επικίνδυνη και για παράνομη κατακράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η απίστευτη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας αποκαλύφθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν η μητέρα της 14χρονης μαζί με την ίδια πήγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και κατήγγειλαν ότι ο 56χρονος την προηγούμενη Παρασκευή ξυλοκόπησε βάναυσα την κόρη του και στη συνέχεια την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο για τρεις ολόκληρες ημέρες. Λίγες ώρες αργότερα ο δράστης συνελήφθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΡΙΧΤΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Κόλαφος για τον κατηγορούμενο είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε τη 14χρονη. Το κορίτσι είχε εκχυμώσεις και στα δύο μάτια, στο πιγούνι, στο κεφάλι, στα άνω και κάτω άκρα και στον κορμό. Ο πατέρας της την είχε γρονθοκοπήσει και λακτίσει, ενώ δε δίστασε να τη χτυπήσει και με ξύλινη ράβδο. Όταν η κοπέλα πήγε μαζί με τη μητέρα της στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, ήταν χτυπημένη σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και οι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν.

Μαρτύριο πίσω από κλειστές πόρτες

Η περίπτωση της 14χρονης από τα Χανιά, που υφίστατο βία μέσα στο σπίτι της, δεν είναι η μοναδική στην Κρήτη, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, «ακόμα υπάρχουν, δυστυχώς, ολόκληρες οικογένειες που αποκρύπτουν το πρόβλημα, με μαμάδες να ωθούν κόρες που δέχονται τη βία από το σύντροφό τους να μην εγκαταλείψουν την οικογενειακή εστία».

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο κλινικός ψυχολόγος κ. Νίκος Παπανικολάου κάλεσε για μία ακόμη φορά τα θύματα να λύσουν τη σιωπή τους, καθώς αυτό αποτελεί και το πρώτο βήμα για να σταματήσει το μαρτύριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ το 3,6% των γυναικών έχει δεχτεί σωματική κακοποίηση, μόλις το 8,8% από αυτές θεωρεί τους συντρόφους βίαιους.

Όταν μιλήσουν τα θύματα απευθύνονται 52% στις οικογένειές τους, 27% σε συγγενείς και φίλους και 18% σε συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης. Στη σωματική βία τα θύματα γίνονται θύτες σε ποσοστό 60%. Τα στάδια του κύκλου της βίας είναι πρώτα-πρώτα η επίθεση, η μετάνοια, η συγνώμη και η φροντίδα του θύματος, οι υποσχέσεις ότι δε θα επαναληφθεί, η περίοδος συμφιλίωσης και εξιλέωσης και έπειτα η νέα επίθεση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο δράστης που χρησιμοποιεί βία είναι συνήθως άτομο υπεράνω υποψίας. Συνήθως δεν είναι βίαιο άτομο έξω απ' το σπίτι, γι' αυτό τα θύματα δυσκολεύονται να πείσουν όταν μιλήσουν. Είναι όλων των μορφωτικών και κοινωνικών επιπέδων, έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και μικρή ενσυναίσθηση για το θύμα, μπορεί να τρέφει παθολογική ζήλια προς τη σύντροφο ή να έχει εξάρτηση απ' το αλκοόλ ή άλλες ψυχοτρόπες ουσίες.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιάννακη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News