default-image

Αγωνιούν καρκινοπαθείς, φεύγει ο ογκολόγος νοσοκομείου video

Κρήτη
Αγωνιούν καρκινοπαθείς, φεύγει ο ογκολόγος νοσοκομείου video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία 70 καρκινοπαθών που δέχονται χημιοθεραπεία και φαρμακευτική από το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο Ρέθυμνο.

Ο μοναδικός επίσης γιατρός με ειδίκευση στην ογκολογία συνταξιοδοτείται με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονη ανησυχία, αν οι λύσεις που επεξεργάζονται οι ιθύνοντες, θα εφαρμοστούν έγκαιρα και χωρίς ταλαιπωρία για ασθενείς που δοκιμάζονται.

Με το άγχος και την αγωνία του τι μέλλει γενέσθαι με τις χημιοθεραπείες τους και τις φαρμακευτικές τους αγωγές ζουν 70 λήπτες σχετικών υπηρεσιών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και οι συγγενείς τους, αφού ο μοναδικός γιατρός της μονάδας χημιοθεραπείας, ο εξειδικευμένος παθολόγος - ογκολόγος συνταξιοδοτείται, χωρίς να έχει γίνει πρόσληψη κάποιου αντικαταστάτη, όπως έχει ενημερωθεί ο συγγενής καρκινοπαθούς στο Ρέθυμνο, Πέτρος Δρυγιαννάκης.

Τόσο η καθημερινή πρακτική στο Ρέθυμνο, όσο και οι επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου με αποτέλεσμα η διοίκηση του νοσοκομείου να προσανατολίζεται σε πρόσληψη Επιμελητή Β' Ιατρού και Επικουρικού Ιατρού ως σύμβουλοι ογκολογίας για να ιδρυθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ογκολογική πια κλινική, όπως διαβεβαιώνει ο διοικητής, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει αλληλογραφία με την ΥΠΕ Κρήτης και τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου που στηρίζουν αυτό του Ρεθύμνου και τους καρκινοπαθείς ασθενείς του και αναμένεται ειδικός από το ΠΑΓΝΗ να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο Ρεθύμνου στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News