default-image

Τρόμος με φάκελο – βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο

Τρόμος με φάκελο – βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο

Ο τρόμος "ξύπνησε" χθες το απόγευμα στην "καρδιά" της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, με το πρώτο μάλιστα στην ιστορία της μεταπολίτευσης τρομοκρατικό χτύπημα κατά πρώην πρωθυπουργού!

Ο τραπεζίτης και πρώην πρωθυπουργός της χώρας Λουκάς Παπαδήμος έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης λίγο μετά τις 6:30 χθες το απόγευμα, όταν και εξεράγη "παγιδευμένος" φάκελος μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε μαζί με δύο ακόμη άτομα.

Τόσο ο κ. Παπαδήμος, που ήταν αυτός που άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο, όσο και ο οδηγός του με το συνοδό του (και οι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος) οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", δίχως ευτυχώς να διατρέχουν κανένα κίνδυνο για τη ζωή τους...

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ - ΒΙΝΤΕΟ, ΕΙΚΟΝΕΣ

Στην ΕΛ.ΑΣ και στην Αντιτρομοκρατική σήμανε αμέσως συναγερμός, ενώ ξεκίνησε και μια γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας σε όλες τις ταχυδρομικές αποστολές προς πολιτικά γραφεία ή πολιτικά πρόσωπα. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας έσπευσε να εκφράσει τον αποτροπιασμό και τη καταδίκη του για το τρομοκρατικό χτύπημα, την ίδια ώρα που το πρωτοφανές στα ελληνικά δεδομένα συμβάν έκανε αμέσως το γύρο όλου του κόσμου μέσω των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων...

Το χρονικό

Αναλυτικότερα, η έκρηξη σημειώθηκε στις 6:35 το απόγευμα στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με δύο ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει, εξερράγη στο εσωτερικό του παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον "Ευαγγελισμό".

Ο κ. Παπαδήμος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα στο θώρακα και στην κοιλιά, μικροεγκαύματα στο πρόσωπο και εισπνευστικό έγκαυμα. Από το τελευταίο συμπεραίνεται ότι ήταν ο ίδιος που άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο.

Ο κ. Παπαδήμος υποβλήθηκε σε εξετάσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, η αξονική στην οποία υποβλήθηκε είναι καθαρή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην εντατική για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του, ενώ αποφασίστηκε να νοσηλευτεί για προληπτικούς λόγους. Στο πλευρό τού κ. Παπαδήμου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του.

Τα άλλα δύο άτομα, ο οδηγός και ο συνοδός, και οι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας, ήταν ελαφρύτερα τραυματισμένα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Στις 18:10 διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο πρώην πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός". Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα στο θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνοδοί του έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα, για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους», ανέφερε το σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός"...

Ο φάκελος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος αντελήφθη το περιεχόμενο του φακέλου αμέσως αφού τον άνοιξε και τον άφησε να πέσει στο πατάκι της θέσης του συνοδηγού, όπου καθόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παγιδευμένος φάκελος είχε παραλήπτη το γραφείο του στην Ακαδημία Αθηνών, της οποίας ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος. Στη συνέχεια ο φάκελος μεταφέρθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, απ' όπου ο κ. Παπαδήμος τον παρέλαβε.

Ο φάκελος φέρεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να "σκαναρίστηκε" και στην Ακαδημία και στην ΤτΕ, χωρίς να βρεθεί τίποτα. Ερωτηματικά προκαλεί στις Αρχές ένα βαθούλωμα στην πόρτα του αυτοκινήτου του κ. Παπαδήμου, που φαίνεται ότι έχει προκληθεί από έξω προς τα μέσα και όχι το αντίστροφο.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός. Στο σημείο έσπευσε και η Αντιτρομοκρατική, ενώ αποκλείστηκε μέχρι την Ομόνοια η περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο κ. Παπαδήμος, μάρκας Mercedes, ιδιοκτησίας της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και το συνοδευτικό αυτοκίνητο με τους αστυνομικούς συνοδούς έγιναν "φύλλο και φτερό" από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση να μην είναι άσχετη με τα "τρομοπακέτα" που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον κ. Σόιμπλε, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τον παγιδευμένο φάκελο στον κ. Σόιμπλε είχε αναλάβει η οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Από τη πρώτη στιγμή, η μεγάλη ανησυχία σε ΕΛ.ΑΣ. και Αντιτρομοκρατική αφορούσε στο ενδεχόμενο ο παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη μέσα στο αυτοκίνητο τού Λουκά Παπαδήμου να μην είναι ο μόνος που έχει αποσταλεί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε μια γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας σε όλες τις επίφοβες ενδεχομένως ταχυδρομικές αποστολές, μέσω ΕΛ.ΤΑ. ή εταιρειών κούριερ, προς πολιτικά γραφεία, κόμματα, πολιτικά πρόσωπα αλλά και επιχειρηματίες.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Αποτροπιασμός και καταδίκη από όλους

"Παγωμένος" έμεινε ο πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός κόσμος της χώρας από το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που βρισκόταν στην κλειστή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, και ο οποίος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και στους άλλους δύο τραυματίες.

Στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" μετέβησαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Με τη διοίκηση του νοσοκομείου επικοινώνησε αμέσως και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στο νοσοκομείο βρέθηκαν, επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού έσπευσαν να καταδικάσουν η Ολομέλεια της Βουλής και οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

«Κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας πρέπει να αποτελέσει πρώτη πολιτική προτεραιότητα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στον "Ευαγγελισμό".

«Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέρα από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες».

«Πρέπει να σκεφτούμε τι οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων», δήλωσε, φτάνοντας στον "Ευαγγελισμό", ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών αποδοκιμάζει την πράξη και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στα θύματα της επίθεσης και τους οικείους τους...

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News