Ειδήσεις

Σιγή ιχθύος από το Γιώργο Κατρούγκαλο για την ελληνική ΑΟΖ

Την ώρα που οι εξελίξεις στο ενεργειακό μέτωπο είναι ραγδαίες μετά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης με διαδικασίες μάλιστα εξπρές λόγω της πίεσης πολυεθνικών κολοσσών, ο Aναπληρωτής Yπουργός Eξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV απέφυγε να αναφερθεί, παρά την ερώτηση που δέχθηκε, στο μείζον θέμα της ανακήρυξης της ΑΟΖ.

Ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ, εξαιτίας και των υποθαλάσσιων μετρήσεων, με την επιστημονική κοινότητα μάλιστα να κάνει λόγο για μία φλέβα χρυσού. Ο Γιώργος Κατρουγκαλος τόνισε ότι το ζήτημα της ΑΟΖ δεν βρίσκεται στο δικό του χαρτοφυλάκιο και παρέπεμψε για τις οποίες ανακοινώσεις στο Νίκο Κοτζιά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο του ενεργειακού είναι καταιγιστικές με την επιστημονική κοινότητα να κρατά ψηλά των πήχη των προσδοκιών για τον ορυκτό πλούτο νοτιοδυτικά της Κρήτης. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Μέλους της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών Ηλία Κονοφάγου στο ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Ο Γιώργος Κατρουγκαλος μέσα από την ΚΡΗΤΗ TV αναφέρθηκε και στις ελληνικό τουρκικές σχέσεις και στην ένταση που προκαλούν ενέργειες της Άγκυρας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη γείτονα νευρική και απρόβλεπτη .

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια