default-image

Στο αρχείο η υπόθεση δασκάλου που κατηγορήθηκε για bullying

Κρήτη
Στο αρχείο η υπόθεση δασκάλου που κατηγορήθηκε για bullying

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση του δασκάλου που κατηγορήθηκε από τρεις γονείς μαθητών για κακή μεταχείριση και μπούλινγκ στα παιδιά τους.

Με αποφάσεις της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ν. Λασιθίου και της εισαγγελέως Εφετών Ανατολικής Κρήτης, τέθηκε στο αρχείο την Τρίτη και παύει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στον κ. Άρη Τσίτσο, τον δάσκαλο από το 4ο Δημοτικό Σχολείο  Ιεράπετρας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί  τον Μάρτιο του 2016 από 3 γονείς μαθητών για κακή μεταχείριση και «μπούλινγκ» στα ίδια τους τα παιδιά.

Η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου είχε διατάξει τότε  να γίνει ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν ο δάσκαλος που κατηγορούνταν από τους τρείς γονείς, είχε διαπράξει πειθαρχικά παραπτώματα, βάζοντας στο αρχείο μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ την υπόθεση, για την οποία αναφέρει ότι, δεν υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις για όλα εκείνα που αναφέρονται στις καταγγελίες των γονέων.

Επειδή την περίοδο εκείνη είχαμε κι εμείς αναφερθεί στις καταγγελίες των 3 γονέων εις βάρος του συνδικαλιστή εκπαιδευτικού κ Άρη Τσίτσου, μετά το τέλος της δικαστικής και διοικητικής διερεύνησης, της απαλλαγής και της δικαίωσης του, ο ίδιος μας έστειλε επιστολή την οποία δημοσιεύουμε τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η δήλωση που μας έστειλε ο εκπαιδευτικός κ Άρης Τσίτσος που από την αρχή της νέας σχολικής περιόδου έχει μετατεθεί στο Δημοτικό Σχολείο Μύρτου αναφέρει:

«Πέρασαν 15 μήνες από τις συντονισμένες ενέργειες μιας δημοσιογράφου και τριών πολιτών της Ιεράπετρας που με φασιστική τακτική, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής εξαπέλυσαν ανυπόστατες κατηγορίες και τερατώδη ψεύδη εναντίον μου!

Ο στόχος τους ήταν η δημόσια διαπόμπευση και σπίλωση του ονόματος και της αξιοπρέπειάς μου, καθώς και η πλήρης ηθική, συνδικαλιστική, επαγγελματική και κοινωνική μου εξόντωση. Σκοπός τους, να φιμώσουν τον αριστερό εκπαιδευτικό που αγωνίζεται για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους τους ανθρώπους, για να έχει σε αυτόν τον τόπο ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε πολίτης όλα τα αγαθά που του αξίζουν. Να εξοντώσουν και να τρομοκρατήσουν κάθε εργαζόμενο που έχει το σθένος να αγωνίζεται και να διεκδικεί. Γνωστή πρακτική από παλιά.

Δέχθηκα έναν ανηλεή πόλεμο με τρομερό κόστος σε πολλά επίπεδα. Ο πόλεμος αυτός οδήγησε στη διενέργεια ΕΔΕ εις βάρος μου και εξέταση της υπόθεσης από την Εισαγγελία. Το αποτέλεσμα  αποτελεί ξεκάθαρη δικαίωση μου και αποκατάσταση  της αλήθειας. Το πόρισμα και των δύο ερευνών υπήρξε απαλλακτικό, θέτοντας τις καταγγελίες σε βάρος μου στο αρχείο.

Απέναντι σε αυτή την  εφαρμογή φασιστικών πρακτικών μέσω της κατασυκοφάντησης, δεν ήμουν μόνος. Από την πρώτη ημέρα η συμπαράσταση και στήριξη που δέχθηκα ήταν τεράστια! Κατάφερα να ανταπεξέλθω και να δικαιωθώ με τη βοήθεια πολλών και οφείλω να τους ευχαριστήσω.

Πρώτα απ' όλους θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου και την οικογένειά μου εδώ στην Ιεράπετρα που όχι μόνο με στήριξαν αλλά στάθηκαν αληθινοί συναγωνιστές μου σε αυτή την περιπέτεια.

Να ευχαριστήσω το δικηγόρο μου κ. Καλαϊτζάκη Μανώλη γιατί πέρα από την άρτια νομική υποστήριξη που μου παρείχε η εμπιστοσύνη του και η ψυχολογική του στήριξη ήταν σημαντική για μένα.

Σημαντική βοήθεια υπήρξε η οικειοθελής προσφορά πάρα πολλών γονέων και εκπαιδευτικών που γνωρίζοντας την αλήθεια και παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν ,  πήγαν να δώσουν τις καταθέσεις τους. Τεράστια και σημαντική ήταν και η βοήθεια της μεγάλης πλειοψηφίας των γονέων του 4ου δημοτικού Ιεράπετρας που συνέταξαν κείμενο συλλογής υπογραφών στήριξής μου. Ανάλογη υπήρξε και η έκδοση ψηφισμάτων συμπαράστασης από φορείς και συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Κρήτη ως τη Θράκη!

Η αλληλεγγύη στην πραγματική της διάσταση και τους ευχαριστώ όλους και όλες μέσα από την καρδιά μου!», καταλήγει στην επιστολή του ο κ Άρης Τσίτσος.

Ο δικηγόρος του εκπαιδευτικού κ Άρη Τσίτσου, κ Μανόλης Καλαϊτζάκης μας δήλωσε ότι, μετά την δικαίωση του πελάτη του, οι Εισαγγελικές Αρχές θα ξεκινήσουν την σχετική προανάκριση για την μήνυση που έχει κατατεθεί εις βάρος όλων  εκείνων που κατασυκοφάντησαν , διέσυραν και διαπόμπευσαν τον πελάτη του.

Η υπόθεση αυτή είχε αναστατώσει ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα πέρυσι και είχε δημιουργήσει ένα πραγματικά δυσάρεστο κλίμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Ιεράπετρας, το οποίο σιγά-σιγά φέτος ξαναβρίσκει την ηρεμία του.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News