default-image

Κρητικός ήρωας επιστρέφει μετά από 43 χρόνια στον τόπο του

Κρήτη
Κρητικός ήρωας επιστρέφει μετά από 43 χρόνια στον τόπο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου, στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί μια ιδιαιτέρως συγκινητική τελετή στις Ποταμιές, καθώς επιστρέφουν στη γενέτειρά του τα οστά του στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ Μανούσου Γ. Τριανταφυλλίδη, που έπεσε στη μάχη του 2ου Αττίλα.

Ο Τριανταφυλλίδης παρέμενε αγνοούμενος για 43 χρόνια και αποδείχτηκε ότι ήταν νεκρός από εξέταση DNA.

Η πρόσκληση αναφέρει: «Επιστρέφει ήρωας μετά από 43 χρόνια στον τόπο του! Αγνοούμενος από το 1974, που όπως αποδείχτηκε μετά από εξέταση DNA έχασε τη ζωή του στις 16 Αυγούστου 1974, υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ από τους Τούρκους εισβολείς, στη μεγάλη, ηρωική μάχη του 2ου Αττίλα στην Κύπρο.

»Η άφιξη των οστών του θα γίνει στις Ποταμιές την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 13:00.

»Θα καταλήξουν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου θα τελεστεί και η εξόδιος ακολουθία στις 15:00. Η ταφή θα γίνει στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων, δίπλα στο ναό. Θα παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της πατρίδος».

Την τελετή θα παρακολουθήσει και η μητέρα του νεκρού Στυλιανή Τριανταφυλλίδη, οι αδερφές του Μαρία Λουλούδη και Ευαγγελία Τριανταφυλλίδη, τα ανίψια του Στέλιος, Λίτσα, Κούλα, Μαρίνος, Στέλλα και Νίκος, και οι λοιποί συγγενείς!

Λ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News