default-image

Γιγαντώνεται η απειλή των σκουπιδιών στο Ηράκλειο (video)

Κρήτη
Γιγαντώνεται η απειλή των σκουπιδιών στο Ηράκλειο (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή το μείζον ζήτημα της καθαριότητας, ένα ζήτημα που ελοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς το σκηνικό που διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα είναι ανυπόφορο, στο στούντιο της εκπομπής «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ» της ΚΡΗΤΗ TV, βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης.

Με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ανυπόφορη ο καλεσμένος της Νικολέτας Σφακιανάκη και του Μάνου Δασκαλάκη ήταν καθησυχαστικός, αφού τόνισε ότι ο δήμος θα ενεργοποιήσει "ότι εργαλεία έχει", ακόμη και συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τις υπάρχουσες θεσμικές δυνατότητες, που έχουν όλοι οι δήμοι και συγκεκριμένα «2μηνης διάρκειας εργαζόμενους. Ήδη έχουμε ενεργοποιήσει έναν μηχανισμό με 50 εργαζόμενους», τόνισε.  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Ο κ. Μαμουλάκης διευκρίνισε πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις αφορούν δύο κατηγορίες εργαζομένων, τους 88 εργαζόμενους οκτάμηνης διάρκειας - τους συμβασιούχους - οι οποίοι ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους την προηγούμενη εβδομάδα και τους μόνιμους υπαλλήλους στην καθαριότητα, που διαμαρτύρονται για την περικοπή του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών.

Εργαζόμενοι κοινωφελούς εργασίας

Ο δήμος Ηρακλείου, σύμφωνα με τον κ. Μαμουλάκη, από την Τετάρτη έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο, «ένα οργανόγραμμα το οποίο συνεπικουρούμενο με μηχανοκίνητα οχήματα χωματουργικού χαρακτήρα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σε μία κανονικότητα την πόλη μέσα στο διάστημα δύο ημερών», ανέφερε. «Τετάρτη και Πέμπτη, αν δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα, τότε ενεργοποιούμε τους εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας, που μπορούν να εργαστούν».

Μπορεί να μην υπάρχει «δυνατότητα αποκομιδής μέσω των απορριμματοφόρων», όπως τόνισε, «τουλάχιστον», είπε «θα φέρουν σε μία κανονικότητα την πόλη, κυρίως τις πλατείες, τους δρόμους και σημεία που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα», είπε μεταξύ άλλων.

«Σίγουρα είναι μία προσπάθεια μείωσης του προβλήματος δεν είναι λύση, θέλω να πιστεύω η κυβέρνηση θα αντιληφθεί το κίνδυνο που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία κι αυτό το κλίμα και την ανησυχία μας θέλουμε να μεταφέρουμε αύριο στον ίδιο τον υπουργό».

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα ταξιδέψουν στην Αθήνα μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Χάρη Μαμουλάκη, όπου αύριο θα βρεθούν στο αρμόδιο υπουργείο για το «καυτό» αυτό θέμα.  

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_qu3tmowf/

Στην τρίτη ημέρα απεργιακής κινητοποίησης, οι εικόνες είναι πολύ έντονες, δεν έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια από τους δρόμους. Εκτός από το Ηράκλειο, ακόμα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στην Αθήνα και την Πάτρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News