Ειδήσεις

Καταδικασμένα σε ασιτία και ασθένειες τα αδέσποτα στη ΒΙΠΕ

Εικόνες ακραίου υποσιτισμού και αλληλοσπαραγμού αδέσποτων για λίγη τροφή εξελίσσονται καθημερινά σε κάθε γωνιά της ΒΙΠΕ.

Οι τροφές που μοιράζονται από το υστέρημα εθελοντών πολιτών είναι σταγόνα στον ωκεανό, καθώς οι εγκαταλείψεις κουταβιών όσο και ενήλικων ζώων εξελίσσονται ανεξέλεγκτα. Με πρόχειρους υπολογισμούς τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή, ξεπερνούν αυτή τη στιγμή σε αριθμό τα 150.

Οι σκηνές που διαδραματίζονται γύρω από μια χούφτα φαγητό είναι αποκαρδιωτικές προδίδοντας τις συνέπειες της αναλγησίας όσων τα εγκαταλείπουν, αλλά και της παντελούς πρόνοιας των αρμόδιων αρχών για τον έλεγχο της κατάστασης.

Εκτός από την πείνα και τη δίψα, τα αδέσποτα μαστίζονται από τις ασθένειες που προκαλούν τα παράσιτα και μόνο όσα παρουσιάζουν άσχημη εικόνα τυγχάνουν στοιχειώδους περίθαλψης από πολίτες που επιλέγουν να μην προσπεράσουν αδιάφοροι αδύναμα, τραυματισμένα είτε ακρωτηριασμένα σκυλιά από τροχαία αλλά και πυροβολισμούς, καθώς δεν είναι λίγες οι προθέσεις εξόντωσης των αδέσποτων από αγνώστους.

 

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων που γνωρίζουν το νομικό πλαίσιο, ο δήμος δε φροντίζει ούτε για τη σίτιση των επανενταγμένων ζώων, κάνοντας έκκληση για τον άμεσο συντονισμό όλων των φορέων και οργανώσεων που μπορούν να συνδράμουν στην περίθαλψη των δεκάδων ζώων που μαστίζονται εκτός από την πείνα και τις ασθένειες, όπως έχει γίνει αντίστοιχα για τα αδέσποτα που εγκαταλείπονται στα νοσοκομεία, το ΤΕΙ, το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια