default-image

Στα σκαριά τρία 5άστερα ξενοδοχεία της Κρήτης

Κρήτη
Στα σκαριά τρία 5άστερα ξενοδοχεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και στην πράξη αποδεικνύει η αποκαλούμενη "βαριά βιομηχανία" της Κρήτης, δηλαδή ο τουρισμός, τις... αντοχές του στην παρατεταμένη κρίση και οικονομική ύφεση που ταλανίζει τη χώρα.

Για του λόγου το αληθές, νέα 5άστερα ξενοδοχεία σχεδιάζονται ή βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της κατασκευής τους στη βορειοδυτική Κρήτη, ενισχύοντας έτσι το δυναμικό του νησιού, που γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και ανανεώνει συνεχώς τις υποδομές του.

Το νέο επενδυτικό μπαράζ στον τοπικό ξενοδοχειακό χώρο, και δη στα μεγάλα 5άστερα ξενοδοχεία, δεν πέρασε απαρατήρητο από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Ίσα-ίσα! Χαρακτηριστικό το σχετικό, αναλυτικό δημοσίευμα της "Ναυτεμπορικής", που παραθέτει καρέ-καρέ τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη δημιουργία τριών νέων 5άστερων μονάδων (δύο στο Ρέθυμνο και μίας στα Χανιά).

Όπως αναφέρεται, πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων στη θέση "Μαδαρός" στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ομίλου Vantaris Hotels, της οικογένειας Σταύρου Βανταράκη.

Το νέο ξενοδοχείο θα είναι "κλασικού" τύπου, 650 κλινών και θα εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 126.147,08 τετραγωνικών μέτρων.

Η επένδυση υπολογίζεται ότι είναι ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος διαθέτει άλλες τρεις μονάδες στη Γεωργιόπουλη και συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία "Vantaris Palace", "Vantaris Beach" και "Vantaris Garden".

Επίσης, στις αρχές Μαΐου η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης συζήτησε και εξέφρασε άποψη επί της ΜΠΕ του έργου "Ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων και δυναμικότητας 776 κλινών", ιδιοκτησίας της εταιρείας "Πιλότος Α.Ε.", στη θέση "Μαδαρός" στην ευρύτερη τοποθεσία "Πετρές", κοντά στον οικισμό Καρωτής δήμου Ρεθύμνου. Πρόκειται για επένδυση η οποία θα ξεπεράσει σε αξία τα 30 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχειακό κατάλυμα είναι δυναμικότητας 776 κλινών, οι οποίες αναπτύσσονται σε 295 δωμάτια και σε συνολική έκταση 97.062,37 τ.μ. Το συγκρότημα αποτελείται από κεντρικό κτήριο, κτήρια bungalows, κτήριο αναζωογόνησης (spa), εστιατόρια, πάρκο με νεροτσουλήθρες κ.λπ.

Εκτός όμως από τα ελληνικά συμφέροντα, στη δυτική Κρήτη, όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα και ξένοι επενδυτές.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόκτηση οικοπέδου εμβαδού 100 στρ. από την Dimera Group του ομίλου Σαββίδη στη Γεωργιούπολη Χανίων, ένας Ρώσος επενδυτής απέκτησε παραθαλάσσιο οικόπεδο 60 στρ. στο Γεράνι, με σκοπό την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου.

Ακόμη, ο Όμιλος Μαθιουλάκη, που λειτουργεί το ξενοδοχείο πέντε αστέρων "Minoa Palace Resort & Spa" στον Πλατανιά Χανίων, έχει προχωρήσει στην κατασκευή νέας μονάδας 5άστερης, δυναμικότητας 690 κλινών, στην περιοχή του Σκουτελώνα Κολυμπαρίου.

Η επένδυση, που προβλέπεται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2018, υλοποιείται σε μια παραθαλάσσια έκταση 60 στρεμμάτων, ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ και έχει υπαχθεί στον επενδυτικό νόμο.

Επίσης, πέρυσι το καλοκαίρι ο Όμιλος "Ledra Hotels and Villas" προχώρησε στην κατασκευή ενός νέου παραθαλάσσιου ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά. Το "Domes Noruz", που εγκαινιάστηκε στα μέσα Ιουλίου, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 83 δωμάτια και σουίτες. Η συνολική επένδυση άγγιξε τα 15 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα 80 νέες θέσεις εργασίας.

Έντονο ενδιαφέρον καταγράφει η "Δανός"

Έντονο ενδιαφέρον από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, διεθνή σήματα/brands, αλλά και εγχώριους και διεθνείς εξειδικευμένους διαχειριστές διαπιστώνει και η εταιρεία συμβούλων ακινήτων "Δανός" στην Κρήτη, καταγράφοντας παράλληλα όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στην τελευταία ανάλυσή της για το νησί. Όσον αφορά στην Κρήτη, σύμφωνα με τη "Δανός", η προσοχή των επενδυτών εδράζεται κυρίως σε μεγάλες παραθαλάσσιες εκτάσεις, ενώ την τελευταία 2ετία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για μπουτίκ ξενοδοχεία στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Το προφίλ των νέων μονάδων  

"VANTARIS HOTELS"

* Στο "Μαδαρό" Ρεθύμνου

* Έκτασης 126.147,08 τ.μ.

* Δυναμικότητας 650 κλινών

* Κόστους άνω των 40 εκατ.

* Έχει εγκριθεί η ΜΠΕ

"ΠΙΛΟΤΟΣ Α.Ε."

* Στο "Μαδαρό" Ρεθύμνου

* Έκτασης 97.062,37 τ.μ.

* Δυναμικότητας 776 κλινών

* Κόστους άνω των 30 εκατ.

* Έχει εγκριθεί η ΜΠΕ

ΟΜΙΛΟΣ "ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗ"

* Στο Σκουτελώνα Κολυμβαρίου

* Σε έκταση 60 στρεμμάτων

* Δυναμικότητας 690 κλινών

* Κόστους 40 εκατ. ευρώ

* Μέσω επενδυτικού νόμου

* Βρίσκεται υπό κατασκευή

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News