default-image

Μεγάλη ανακούφιση για πολίτες που δοκιμάζονται

Κρήτη
Μεγάλη ανακούφιση για πολίτες που δοκιμάζονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τον Μάιο του 2020, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση, ύψους 407.000 ευρώ για τη στήριξη εκατοντάδων πολιτών στο Ηράκλειο που ζουν στα όρια της φτώχειας, οι οποίοι στηρίζονται από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι σήμερα μέσω του Κοινωνικού Συσσιτίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και συμπράττοντα φορέα το δήμο Ηρακλείου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι φορείς, οι βασικές απαιτήσεις του προγράμματος, θα υπερκαλυφθούν, όπως η παροχή 200 μερίδων φαγητού ημερησίως και η εξυπηρέτηση 100 οικογενειών μηνιαίως από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με σεβασμό και αγάπη για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι σήμερα, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού έχουν προσφέρει συνολικά 424.779 πλήρη γεύματα σε 1.019 συνεχόμενες μέρες χωρίς διακοπή.

Ενώ στα τέλη Ιουνίου του 2015 οπότε έληξε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο χρηματοδοτούσε κατά μεγάλο μέρος τις δράσεις του Κοινωνικού χώρου, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού συνέχισαν τις δράσεις χωρίς διακοπή, με ίδιους πόρους, με το χρηματικό ποσό να ξεπερνά τις 296.000 ευρώ.

Στόχος των αρμοδίων είναι να γίνεται πράξη το σύνθημα του Κοινωνικού χώρου… «Να βγούμε στο φως, όλοι και μαζί καθώς το ζητούμενο δεν είναι απλώς η συνδρομή στην επιβίωση αλλά και η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Διαβάστε ΕΔΩ το ενημερωτικό δελτίο του "Κοινωνικού Χώρου", που συγκροτούν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, μαζί με τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News