default-image

Μεσσαρά: Προσποιήθηκε την αστυνομικό και ζητούσε 20.000 ευρώ

Κρήτη
Μεσσαρά: Προσποιήθηκε την αστυνομικό και ζητούσε 20.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων αποκαλύφθηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Μεσσαρά με τους δράστες αυτή τη φορά να προσποιούνται αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστε θύματα.

Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς,25χρονος Βούλγαρος  στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για απόπειρα απάτης σε βάρος 65χρονης. Εξιχνιάστηκαν συνολικά μια υπόθεση απάτης και τέσσερις  περιπτώσεις απόπειρας απάτης.

Όπως προέκυψε από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, ο συλληφθείς μαζί με ακόμη δύο άτομα,  εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικάποσά.

Το μεσημέρι άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με 65χρονη και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά προσποιούμενη την αστυνομικό, απαίτησε να της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να διευθετήσει προσωπική υπόθεση συγγενικού της προσώπου.

Έτσι οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 25χρονος αλλοδαπός κατά το χρόνο που παραλάμβανε το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, από την 65χρονη, ενεργώντας κατ΄εντολή αγνώστου άνδρα.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών προέκυψε ότι ο 25χρονος με ακόμα δύο άτομα (άνδρα και γυναίκα), νωρίτερα  την ίδια μέρα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν χρήματα, από 56χρονη.

Επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα από την 05.04.2017 έως και την 07.04.2017 είχαν προβεί στην διάπραξη ακόμη μιας υπόθεσης απάτης σε βάρος 79χρονης  αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και σε δυο περιπτώσεις απόπειρας απάτης, προσπαθώντας να αποσπάσουν χρηματικό ποσό το οποίο υπερβαίνει τις  70.000 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, για να διακριβωθεί η συμμετοχή τους σε άλλες ομοειδείς πράξεις, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία  οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Συμβουλές της Αστυνομίας

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα εισέρχονται στις οικίες τους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης συνιστά:

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας "πλησιάζουν" ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
  • Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News