default-image

Α.Μητρόπουλος: Στην ιστορία θα μείνει ως ''Βρώμικο Μνημόνιο''

Απόψεις
Α.Μητρόπουλος: Στην ιστορία θα μείνει ως ''Βρώμικο Μνημόνιο''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το σκίσιμο του Μνημονίου, η παραδομένη στην τριαρχία των δανειστών κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψήφισε και τέταρτο Μνημόνιο.

Δεν υπάρχει νομοθέτημα στην σύγχρονη Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη που να περιέχει τόσο βάρβαρες σε σφοδρότητα και εύρος διατάξεις για το Κοινωνικό Κράτος.

Είναι το πιο σκληρό μείγμα πλεονασμάτων και μέτρων αφού τα πλεονάσματα είναι επιλογής Σόιμπλε, τα δε σκληρά μέτρα έξαλλες απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Στην πολιτική ιστορία της Ευρώπης θα μείνει γνωστό και ως «βρόμικο Μνημόνιο» («Dirty Memorandum»), λέει στο Ράδιο 9,84 ο επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.

Παράλληλα επισημαίνει οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να επιδείξει υπακοή στους δανειστές και να το ψηφίσει καθ' υπαγορευσή τους:

Αγνόησε την ομόφωνη αντίθεση κορυφαίων θεσμών του κοινοβουλευτικού συστήματος (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, δεκάδες αποφάσεων του ΣτΕ για το β' Μνημόνιο) και ότι:

Παραβίασε ανοιχτά βασικά άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος και θεμελιώδεις αρχές του κοινοβουλευτισμού που απαγορεύουν ΠΡΟνομοθέτηση ΠΡΟληπτικών μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα και κοινωνικού περιεχομένου.

Ιδιαίτερη αναφορά του Αλέξη Μητρόπουλου στη στάση κυβερνητικών βουλευτών από το Ηράκλειο .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News