default-image

Γιατί θα «ντυθούν» στα μοβ Δημαρχεία της Κρήτης;

Πολιτισμός
Γιατί θα «ντυθούν» στα μοβ Δημαρχεία της Κρήτης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, και μεταξύ αυτών περίπου 20.000 Έλληνες και Ελληνίδες, ζουν με τη νόσο του Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές και ως Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Η Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ "εορτάζεται" τη 19η Μαΐου κάθε έτους από οργανώσεις ασθενών από όλο τον κόσμο, με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΙΦΝΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, με την άδεια αρμόδιων τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών Αρχών παγκοσμίως θα φωταγωγηθούν διάσημα ορόσημα/μνημεία/κτήρια με μοβ χρώμα (το χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ).

Στην περιφέρεια της Κρήτης, με την άδεια και υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Ρεθύμνου αντίστοιχα, αύριο Σάββατο το βράδυ θα φωταγωγηθούν με μοβ χρώμα η ενετική Λότζια-Δημαρχείο Ηρακλείου και το Δημαρχείο του Ρεθύμνου. Ταυτόχρονα, κατά τις πρώτες ώρες της φωταγώγησης, μέλη και φίλοι του Συλλόγου και άλλοι εθελοντές θα συμμετέχουν σε υποστηρικτικές εκδηλώσεις μπροστά από τα φωταγωγημένα κτήρια διανέμοντας στο κοινό ενημερωτικά φυλλάδια και παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα ΙΦΝΕ και την ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτά.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας καλεί όλους όσους επιθυμούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα άτομα με ΙΦΝΕ να φωτογραφηθούν με φόντο τα φωταγωγημένα κτήρια και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κάτω από τα hashtag #unitedwestand2017 και #worldibdday2017), κάνοντας παράλληλα γνωστή την ιστορία αλλά και τις ομορφιές της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ 2017, θα συνεχιστούν αύριο με ενημερωτική συνάντηση μελών και φίλων του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης (Κόσμων 6, 1ος όροφος, Ηράκλειο), στις 5 το απόγευμα.

Ομιλήτρια θα είναι η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας κ. Σοφία Λαντζανάκη, με θέμα "Γνώρισε το Σύλλογό σου και ενημερώσου για τα δικαιώματά σου ως χρόνιος ασθενής". Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση, όπου οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να θέσουν όποιο ερώτημα τους απασχολεί σχετικά με τα δικαιώματα των χρόνιων ασθενών, το Σύλλογο και τις δράσεις του κ.ά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News