default-image

To απίστευτο ρεκόρ του Μπουφόν

Αθλητισμός
To απίστευτο ρεκόρ του Μπουφόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη το βράδυ, η Γιουβέντους σήκωσε στον ουρανό της Ρώμης το κύπελλο Ιταλίας για δωδέκατη φορά στην ιστορία της. Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τόσες φορές την κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου και καμία δεν το πήρε τρεις συνεχόμενες, όπως έκανε η «Κυρία» κερδίζοντάς το εκ νέου τη φετινή σεζόν.

Η νίκη με 2-0 επί της Λάτσιο, έφερε το «ασπρόμαυρο» κλαμπ για μία ακόμα φορά στις σελίδες της ιστορίας του calcio με ένα ρεκόρ που δύσκολα άλλος σύλλογος θα ισοφαρίσει ή θα ξεπεράσει (τρία διαδοχικά κύπελλα).

Το συγκεκριμένο επίτευγμα όμως δημιούργησε και ένα ακόμα, περισσότερο «περίεργο» και σπάνιο. Ο βασικός τερματοφύλακας της Γιουβέντους στο κύπελλο Ιταλίας είναι ο Νορμπέρτο Νέτο, ο οποίος και το βράδυ της Τετάρτης υπερασπίστηκε την εστία των «μπιανκονέρι», αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πως είναι άξιος εμπιστοσύνης.

Με το νούμερο «25» να παίρνει θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον πάγκο, εμψυχώνοντας τους συμπαίκτες του με τις φωνές του προκειμένου να φτάσουν στη νίκη. Όπως κάνει πάντα σε αγώνες για το Coppa Italia. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το ρεκόρ. Ο κατά πολλούς κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο, έχει κερδίσει τρία κύπελλα Ιταλίας στη σειρά, δίχως να έχει αγωνιστεί ούτε ένα λεπτό!

Τελευταία φορά που ο «Super Gigi» πάτησε το χορτάρι του γηπέδου φορώντας τα γάντια του στη δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση, ήταν τον Δεκεμβρίου του 2012 απέναντι στη Κάλιαρι για την φάση των «16». Από τότε ο «Τζίτζι» παρακολουθεί την διοργάνωση πάντα από τον πάγκο!

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News