Ειδήσεις

Νέα περίεργη υπόθεση με "μπλε φάλαινα" στο Ηράκλειο;

Πατέρας 9χρονης μαθήτριας του Ηρακλείου αναφέρει ότι συμμαθήτρια της "γρατζουνιστηκε" παίζοντας την καινούργια μάστιγα "μπλε φάλαινα".

Λίγα μόλις 24ώρα από το περιστατικό που αποκάλυψε το neakriti.gr, για κρούσμα του εγκληματικού παιχνιδιού «μπλε φάλαινα», στο Ηράκλειο με θύμα ανήλικο παιδί, δημοτικού σχολείου, που έπεσε λιπόθυμο την ώρα του μαθήματος, «παίζοντας» τη δοκιμασία της «ντομάτας», ένα νέο περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση.

Αυτήν την φορά πατέρας 9χρονης μαθήτριας σε σχολείο  της πόλης του Ηρακλείου αναφέρει, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κόρης του ότι συμμαθήτρια της "γρατζουνίστηκε" παίζοντας την καινούργια μάστιγα που λέγεται μπλε φάλαινα....

Το περιστατικό αναρτήθηκε στο Facebook σε μία προσπάθεια από την πλευρά του πατέρα να ενημερωθούν όλοι όσοι έχουν παιδιά και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στο φονικό αυτό διαδικτυακό παιχνίδι που  ευθύνεται για πολλές αυτοκτονίες μαθητών ανά τον κόσμο.

Το neakriti .gr συνομίλησε με τον πατέρα  ο οποίος και δήλωσε ότι η κόρη του δεν του έδωσε λεπτομέρειες του περιστατικού, απλά του σχέδιασε σε χαρτί κάτι που έμοιαζε με ουρά, δίχως ωστόσο η κοπέλα, όπως υπογραμμίζει να κάνει λόγο για περιστατικό με "Μπλε Φάλαινα".

Ενώ σήμερα ο πατέρας επισκέφθηκε το σχολείο και όπως αναφέρει σε νεότερη ανάρτηση του ,"όλο αυτό αποδείχθη εν μέρη φαντασία των παιδιών σε μια μελάνια......Συγνώμη αν σας ανησυχησα,όχι όμως χωρίς λόγο,αν και η ανησυχία παραμένει και μόνο με την γνώση του θέματος σε τέτοιες ηλικίες..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ;

Η θέση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης

"Δεν έχουμε καμία επίσημη καταγγελία για τέτοιου είδους υπόθεση ούτε από διευθυντή σχολείου, ούτε από εκπαιδευτικό ούτε ακόμη και από μαθητή," αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Τερζάκης , περιφερειακός  Διευθυντής  Εκπαίδευσης Κρήτης .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Ο  κ. Τερζάκης  επίσης τονίζει: "Το κλειδί για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού είναι η επικοινωνία παιδιού- γονέα, παιδιού σχολείου και γονέα σχολείου. Να προσθέσω επίσης ότι έχουν ηδη ξεκινήσει τα σεμινάρια εκπαιδευτικών για την ασφάλεια του διαδικτύου και από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν να γίνονται αντίστοιχες κινήσεις και για τους μαθητές. "

Τι αναφέρει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το περιστατικό

Ιδιαίτερα ανήσυχος για την έκταση που έχει στο Ηράκλειο η υπόθεση με την «Μπλε Φάλαινα» εμφανίστηκε ο προιστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Αποστολάκης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν του έχει αναφερθεί περιστατικό τέτοιου είδους , γεγονός που του προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.

"Μου φαίνεται αδιανόητο έως και απίθανο να υπάρχει τέτοιου είδους υπόθεση και να μην έχει ενημερωθεί η πρωτοβάθμια . Και αν όχι η Πρωτοβάθμια , ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου ή ακόμη και ο εκπαιδευτικός του συγκεκριμένου παιδιού. Μου κάνει φοβερή εντύπωση για την έκταση που έχει πάρει το θέμα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο. Θέλω να απευθύνω έκκληση σε οποιονδήποτε ,είτε μαθητή είτε και γονέα που έχει πέσει κάτι στην αντίληψη του να απευθύνεται στο δάσκαλο ή στη διεύθυνση του σχολείου του παιδιού του ή ακόμη και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση."

Και όπως υπογραμμίζει κατηγορηματικά ο κ. Αποστολάκης, στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Τερζάκη, από την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρξει οργανωμένη ενημέρωση γύρω από το διαδίκτυο που θα αφορά εκπαιδευτικούς , μαθητές αλλά και γονείς.    

Αναλυτικά η ανάρτηση του πατέρα έχει ως εξης :

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η κόρη μου (9 ετών ) ήρθε από το σχολείο σήμερα και μου είπε ,συμμαθήτρια της "γρατζουνιστηκε" παίζοντας την καινούργια μάστιγα που λέγεται μπλε φάλαινα....

Σοκαρισμένος και μόνο που ήξερε η μικρή μου τι είναι το μπλε φάλαινα ,πόσο μάλλον να έφτασε δίπλα της ,την ψαρεψα για πληροφορίες....

Από άλλα παιδιά στο σχολείο το έμαθε ....

Θα προβω σε ενημέρωση των γονέων ,και όσο μπορώ κοινοποίηση εδώ....

Για τους μη γνωστές επίτηδες δεν γράφω τι είναι το μπλε φάλαινα,για να το ψάξετε,και τα θύματα του!

Προσοχή μιλήστε στα παιδιά σας....

Παρακαλώ κοινοποιήσετε...

Τι αναφέρει η  Διώξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για το φαινόμενο "Μπλε  Φάλαινα"

Η  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το διαδικτυακό φαινόμενο «Blue Whale Challenge»: Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες και ιδίως τους γονείς, αναφορικά με φαινόμενο, το οποίο αποκαλείται "Blue Whale Challenge" (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»).Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών - πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα (50) ημερών.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).Οι Αρχές επιβολής του νόμου άλλων χωρών έχουν εκδώσει ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολυάριθμα είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί πιθανόν ως αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax)

Εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία - πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι' αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:Τηλεφωνικά: 11188/ Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr/  Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD/ · Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

Γ.Κορμάς: Ανάγκη η επικοινωνία Γονέων - Παιδιών

Για ομάδες σε κοινωνικά δίκτυα που βάζουν τα παιδιά σε μη ασφαλής διαδικασίες, κάνει λόγο ο Γιώργος Κορμάς, υπευθυνος επικοινωνίας της γραμμής βοήθειας help line του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Εφιστά την προσοχή της οικογένειας και των δασκάλων καθώς τα πρότυπα των ανήλικων πρέπει να αλλάξουν άμεσα και μιλά για την ανάγκη ουσιαστικής επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά τους.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια