default-image

Ταλαιπωρίας συνέχεια για αγρότες & επιβάτες στο λιμάνι - vid

Κρήτη
Ταλαιπωρίας συνέχεια για αγρότες & επιβάτες στο λιμάνι - vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία νέα μέρα ξεκίνησε και ακόμη στο λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκεται το πλοίο της γραμμής και όχι το πλοίο ασφαλείας, φορτωμένο με νταλίκες στις οποίες και υπάρχουν δεκάδες τόνοι ευπαθών προϊόντων των αγροτών της Ανατολικής Κρήτης.

Αν και αρχικά τα σενάρια ήθελαν το πλοίο να αναχωρεί το βράδυ της Πέμπτης τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα τα βλέμματα πλέον όλων να στρέφονται στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση της ΠΝΟ λίγες ώρες μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή.

Εκτός από τους αγρότες που βρίσκονταν επί ώρες στο λιμάνι, σε κλοιό ταλαιπωρίας και οι επιβάτες που περίμεναν καρτερικά στον επιβατικό σταθμό για το τι τελικά θα συμβεί με την αναχώρηση

Τελικά αργά το βράδυ τόσο προς εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και των αγροτών που βρίσκονται στο λιμάνι και περιμένουν τον απόπλου του πλοίου, άνοιξαν οι μπουκαπόρτες του πλοίου προκειμένου να μπουν μέσα και να μην ταλαιπωρούνται.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών από την Κρήτη, οι οποίοι έχουν «ανέβει» στην Αθήνα.

Μπήκαν τα φορτηγά

Τα φορτηγά - ψυγεία με ευπαθή προϊόντα συγκεντρώθηκαν από τη Μεσαρά και την Ιεράπετρα, από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ αργά το βράδυ άνοιξε η προβλήτα 6 για να μπουν στο λιμάνι του Ηρακλείου. Στη συνέχεια τα φορτηγά με τα προϊόντα μπήκαν στα πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της επιβίβασης των φορτηγών στο πλοίο της γραμμής:

Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης άρχισε σταδιακά η απογραφή με τα ευπαθή προϊόντα. Στα φορτηγά που τα μεταφέρουν δίνεται η προτεραιότητα για αναχώρηση. Στη συνέχεια τα φορτηγά ζυγίζονται προκειμένου να εκδοθούν τα εισιτήριά τους.

Η ΠΝΟ

Η ΠΝΟ αρχικώς είχε αποφασίσει 48ωρη απεργία για Τρίτη και Τετάρτη, ωστόσο σε νεότερη συνεδρίαση, την Τρίτη, αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της με την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για χθες Πέμπτη και για σήμερα Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ, όλα τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια και δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγια αυτές τις τέσσερις ημέρες. «Η διοίκηση της ΠΝΟ», σύμφωνα με τη σχετική της ανακοίνωση, «ζητάει την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων, διότι ο αγώνας ο οποίος και διεξάγεται δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες, αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Χθες εξάλλου, στο λιμάνι του Ηρακλείου, συγκεντρώθηκε ομάδα συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που τάσσεται υπέρ της ΠΝΟ και του αγώνα των ναυτεργατών. Σε καράβι της γραμμής φορτώθηκαν τελικά 133 νταλίκες με συνολικά περίπου 2.500 τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Ιεράπετρας και της Μεσαράς, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας μας, η απεργία της ΠΝΟ ήταν σε εξέλιξη.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News