Ειδήσεις

Απάντηση στην ΥΠΕ: Επικοινωνιακά δεν λύνεις προβλήματα στην υγεία

Σε επικοινωνιακή πολιτική που δεν συνάδει με την πραγματικότητα της υγείας στα νοσοκομεία του Λασιθίου αποδίδει τα όσα ανέφερε στο Ράδιο 9,84 ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Στους 256 ήταν οι μόνιμοι υπάλληλοι το 2015, στους 256 παραμένουν και το 2017.

Τα νοσοκομεία δεν χρειάζονται προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ και συμβασιούχους αλλά μόνιμους.

Στις κλινικές δεν βγαίνουν οι εφημερίες.

Αναφορικά με την κτιριακή υποδομή προσθέτει, νιώθεις ντροπή με αυτά που αντικρίζεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Δημητρακόπουλος υπεραμύνθηκε της  Κυβερνητικής Πολιτικής για την υγεία και την εικόνα αυτής ιδιαίτερα στην περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Παραδέχθηκε  ότι οι ελλείψεις και η υποστελέχωση εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, προκαλούν εκρηκτικά προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις, αλλά επισήμανε σε όλους τους τόνους πως τα τελευταία δύο χρόνια η προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ μεγάλη και πως αυτό όχι μόνο φαίνεται αλλά είναι κοινά αποδεκτό από όλους.

Μίλησε για την άρνηση νέων γιατρών να τοποθετηθούν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας και τους κάλεσε με δεδομένα την ύπαρξη χρημάτων και μόνιμης θέσης να εκδηλώσουν άμεσα ενδιαφέρον.

Για την απόσπαση της γιατρού προς το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου κάνει λόγο για περιστατικό που εμπεριέχει και προσωπικά θέματα.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις μηχανημάτων, συντήρησης και λειτουργίας τους καθώς και τις ζημιές του κτιριακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού είπε ότι από δω και στο εξής σταδιακά θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθούν καθώς έπρεπε πρώτα να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

Σχόλια