Ειδήσεις

Οροπέδιο: "Άνοιξαν οι ουρανοί" στην καρδιά του Μάη

Εικόνες γνώριμες από τον πρόσφατο χειμώνα με χιονοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις να πρωταγωνιστούν, εμφάνισε σήμερα το Οροπέδιο Λασιθίου.

Εικόνες γνώριμες από τον πρόσφατο χειμώνα που έπληξε την Κρήτη με χιονοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις να πρωταγωνιστούν, εμφάνισε σήμερα το Οροπέδιο Λασιθίου.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και σήμερα η βροχή μαζί με τις σποραδικές καταιγίδες πρωταγωνίστηκε στα Ορεινά του Λασιθίου.

Για λίγη ώρα η βροχή έπεφτε ακατάπαυστα με αποτέλεσμα δρόμοι και πεζοδρόμια να πλημμυρίσουν ενώ οι αγροτικές καλλιέργειες ποτίστηκαν για τα καλά.

Το φθινοπωρινό σκηνικό αν και σποραδικό, ταιριάζει άλλωστε στο γραφικό Οροπέδιο  αναπολώντας στη μνήμη των ντόπιων, αν και διανύουμε τα μέσα του Μάη,  τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που έζησαν το φετινό χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ - ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Δείτε  το video που ανέβασε στο Facebook o κ. Σιγανός, κάτοικος του Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο καιρός για τις επόμενες ημέρες

Βελτίωση του καιρού αναμένεται πολύ γρήγορα από την Παρασκευή, με επάνοδο της καλοκαιρίας και της ηλιοφάνειας, ενώ και η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής με εντάσεις που θα φθάνουν τα 5- 6 Μποφώρ, αναμένεται όμως να εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα βόρεια από 14°C έως 20°C, ενώ 2 - 3°C υψηλότερη θα είναι η μέγιστη τιμή στα νότια τμήματα του νησιού.

Το Σαββατοκύριακο

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν κατά τη διάρκεια του ΣαββατοΚύριακου με τη θερμοκρασία να σημειώνει αρκετά υψηλότερες τιμές, με τη μέγιστη τιμή της να φθάνει στους 24 με 25°C, ενώ η ελάχιστη, αν και θα σημειώσει μικρή άνοδο, θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε ανοιξιάτικα επίπεδα.  Οι άνεμοι είναι αυτοί που θα μας ταλαιπωρήσουν λίγο μιας και από το Σάββατο θα στραφούν από Δυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν από το μεσημέρι φθάνοντας  τα 5 - 6 Μποφώρ διατηρούμενοι και την Κυριακή με την ίδια ένταση

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια