default-image

Συναγερμός στη Ν. Υόρκη: ΙΧ θέρισε πεζούς - Ένας νεκρός

Κόσμος
Συναγερμός στη Ν. Υόρκη: ΙΧ θέρισε πεζούς - Ένας νεκρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πανικό σκόρπισε αυτοκίνητο στην Times Square της Νέας Υόρκης. Οδηγός αυτοκινήτου παρέσυρε συνολικά 23 πεζούς, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες να έχει χάσει τη ζωή της μία 18χρονη κοπέλα.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο σημείο του δυστυχήματος, απέκλεισε την τρομοκρατική ενέργεια.

«Ο οδηγός είχε υπηρετήσει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και είχε ποινικό μητρώο, κυρίως για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ», ανακοίνωσε ο ίδιος.

«Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Ρίτσαρντ Ρόχας και είναι 26 ετών. Είχε συλληφθεί το 2008 και ξανά το 2015 επειδή οδηγούσε μεθυσμένος.

«Το αυτοκίνητό του σήμερα ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, διέσχισε τρία οικοδομικά τετράγωνα και παρέσυρε πεζούς, σκοτώνοντας μια 18χρονη κοπέλα, προτού προσκρούσει σε μια κολώνα», ανακοίνωσε ο δήμαρχος.

Το χρονικό

Πανικό σκόρπισε το επιβατικό αυτοκίνητο, κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα, παρέσυρε μια ομάδα πεζών στο πεζοδρόμιο της πολυσύχναστης Τάιμς Σκουέρ, στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Αρχικά η αστυνομία ανέφερε ότι το επεισόδιο αυτό δε φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ωστόσο ότι το FBI συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

https://twitter.com/ABC/status/865243023981948928

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News μετέδωσε πλάνα στα οποία εικονίζεται ένας άνδρας να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι έθεσε υπό κράτηση τον ύποπτο για το συμβάν.  

Ωστόσο σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν επίσης από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρινόταν ένας άνδρας που φοράει σκούρο μπλουζάκι να οδηγείται σε ένα περιπολικό. Όπως αναφέρουν, πρόκειται για έναν 26χρονο από το Μπρονξ.

Νωρίτερα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης απέκλεισε την περιοχή, στο κέντρο της πόλης.

Αυτόπτης μάρτυρας είδε να προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες σε περίπου 10 ανθρώπους στο Μίνταουν του Μανχάταν, μια περιοχή όπου βρίσκονται σχεδόν συνεχώς πολλοί τουρίστες.

Το φονικό Σεντάν

Το αυτοκίνητο που χτύπησε τους πεζούς ήταν ένα κόκκινο σεντάν της Χόντα. Το συμβάν εκτυλίχθηκε σχεδόν μεσημέρι τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας).

Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το κόκκινο σεντάν, μάρκας Honda, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, παρασέρνοντας τους πεζούς. Το όχημα προσέκρουσε σε μια κολώνα και σταμάτησε στη διασταύρωση της 45ης Οδού με την Μπρόντγουεϊ. Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου κινήθηκε αντίθετα στο ρεύμα της κυκλοφορίας και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι πεζοί.

Ενήμερος ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ενήμερος για το συμβάν και θα συνεχίσει να ενημερώνεται, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

"Τους θέρισε όλους"

Μια γυναίκα που είχε πάει για ψώνια με τη μητέρα της είδε το αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα στο πεζοδρόμιο. "Έχω σοκαριστεί αφάνταστα. Τους θέρισε όλους", είπε η κόρη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

https://twitter.com/DavidShuster/status/865236243185098753

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News