default-image

Εκτός φυλακής ο λογιστής για το μακελειό στις Πατσίδες

Κρήτη
Εκτός φυλακής ο λογιστής για το μακελειό στις Πατσίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eκτός φυλακής βρίσκεται ο 66χρονος λογιστής, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα έναν 69χρονο κτηνοτρόφο, στις Πατσίδες Ηρακλείου.

Ο 66χρονος άνδρας, μετά την απολογία του στον ανακριτή Ηρακλείου, προ μηνών, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε πάρει το δρόμο για τη φυλακή. 

Ωστόσο, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές αποφάσισαν τα τελευταία 24ωρα την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου, αντικαθιστώντας την προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι  ο 66χρονος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, καθώς ο 69χρονος με καταγωγή από τα Ανώγεια επιχείρησε να τον ληστέψει, μέσα στο σπίτι του, στις Πατσίδες.

«Ήταν σε νόμιμη άμυνα. Τον γνωρίζω πολύ καλά και δε λέει ποτέ ψέματα. Ό,τι έχει πει, είναι η καθαρή αλήθεια», είχε δηλώσει τον περασμένο Οκτώβριο στο neakriti.gr και την εφημερίδα "Νέα Κρήτη" , ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 66χρονου, Αντώνης Δαμανάκης. 

Σύμφωνα με το γνωστό δικηγόρο, ο τρόπος με τον οποίο επιτέθηκε ο εκλιπών στον εντολέα του φανερώνει ότι είχε διάθεση να τον σκοτώσει. «Τον χτύπησε (σ.σ. ο εκλιπών) με τη μαγκούρα, και με ένα μαχαίρι που κρατούσε πήγε να τον χτυπήσει στο λαιμό και να του κόψει την καρωτίδα. Ωστόσο, ο εντολέας μου μετακινήθηκε - προφανώς - και το μαχαίρι μπήκε από το στόμα του και του έκοψε τα χείλη και τη γλώσσα, φτάνοντας μέχρι την άκρη της καρωτίδας», είχε πει τότε ο κ. Δαμανάκης. 

Πάντως, η πλευρά του 69χρονου Ανωγειανού δεν είχε δεχτεί τους ισχυρισμούς του 66χρονου ότι ο αγαπημένος τους άνθρωπος είχε προσπαθήσει να τον ληστέψει.

Εξάλλου, τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την απόφαση των Αρχών για προφυλάκιση του 66χρονου, κάποιοι συγγενείς του 69χρονου είχαν επιχειρήσει να λιντσάρουν τον κατηγορούμενο.

Την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να φυγαδεύσουν τον 66χρονο από τα Δικαστήρια, προκειμένου να μεταφερθεί στις φυλακές, συγγενείς του εκλιπόντος προσπάθησαν να σπάσουν την "αλυσίδα" που είχαν σχηματίσει τα ΜΑΤ. 

Ως αποτέλεσμα, κάποιοι από αυτούς απώθησαν από τις σκάλες των Δικαστηρίων τούς άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Παρ' όλη την έκρυθμη κατάσταση που επικράτησε, πάντως, ο 66χρονος απέφυγε το λιντσάρισμα και πήρε το δρόμο της φυλακής. 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News