Ειδήσεις

Αερομεταφορά με ευτράπελα για 2 παιδιά από Σαντορίνη Κρήτη

Αερογέφυρα ζωής στήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

Αερογέφυρα ζωής στήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

Συγκεκριμένα δύο παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών από τη Σαντορίνη έφθασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου προκειμένου αμέσως μετά να μεταφερθούν στο εφημερεύον νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η κατάσταση της υγείας τους έκρινε επιβεβλημένη τη μεταφορά και νοσηλεία τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πιο αναλυτικά το 6χρονο αγόρι, Αλβανικής καταγωγής , υπέστη ατύχημα με καυτό νερό με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα 'Α βαθμού και σε ποσοστό 20% στο σώμα του.

Ενώ αναφορικά με το 5χρονο κοριτσάκι, Ελληνικής καταγωγής, πάσχει από αλλεργική πορφύρα.

Και τα δύο περιστατικά έφθασαν με ιδιωτικό αεροσκάφος του ιδρύματος Νομικού από τη Σαντορίνη και αμέσως παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.  

Τα ευτράπελα μεταξυ ΕΚΑΒ και αστυνομίας του αεροδρομίου

Πάντως για πρώτη φορά δεν έλειψαν και ευτράπελα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αστυνομικοί του αεροδρομίου Ηρακλείου σταμάτησαν για έλεγχο τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να προσπαθούν να εξηγήσουν ότι πρέπει τάχιστα να μεταφέρουν τα παιδιά στο νοσοκομείο.

Αν και οι αστυνομικοί επέμεναν στον έλεγχο ,τελικά έκαναν ένα βήμα πίσω και αν και με λίγη καθυστέρηση τα ασθενοφόρα αναχώρησαν για τον τελικό προορισμό τους.  

Πάντως ακολούθησε διευκρίνιση προς το ΕΚΑΒ από την αστυνομία του αεροδρομίου, σύμφωνα με την οποία ο έλεγχος έγινε εξαιτίας του ότι έφθασε στην πίστα του "Νίκος Καζαντζάκης", ιδιωτικού τύπου αεροσκάφος και το ΕΚΑΒ κλήθηκε να παραλάβει τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Και όπως επισημάνθηκε σε τέτοιες περιπτώσεις, ο έλεγχος από πλευράς αστυνομίας κρίνεται απαραίτητος.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - Αγγέλα Δουλγεράκη

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια