default-image

Η "μπλε φάλαινα" θύμισε την αυτοκτονία Κρητικόπουλου

Κρήτη
Η "μπλε φάλαινα" θύμισε την αυτοκτονία Κρητικόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμό σήμανε και στην Κρήτη η αποκάλυψη του neakriti.gr για κρούσμα σε δημοτικό σχολείο με παιδί που έπεσε λιπόθυμο κρατώντας την αναπνοή του, στο πλαίσιο επικίνδυνων παιχνιδιών που θυμίζουν αυτά του διαδικτύου. Το φαινόμενο θύμισε σε πολλούς την σοκαριστική περίπτωση ενός παιδιού που πριν πολλά χρόνια στην Κρήτη έδωσε τέλος στη ζωή με οδηγίες μέσω διαδικτύου.

  Όπως τόνισε για την υπόθεση, που είχε συνταράξει το πανελλήνιο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡHTH TV ο υπεύθυνος της  Help Line , του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ κ. Γιώργος Κορμάς, «μας είχε απασχολήσει τα προηγούμενα χρόνια , από τις ελάχιστες περιπτώσεις στην Ελλάδα που είχαν συμβεί ουσιαστικά. Ένα παιδί πρότεινε σε άλλο παιδί από την Κρήτη τον τρόπο να τερματίσει τη ζωή του. Δυστυχώς υπάρχουν αυτά τα πράγματα(…) Κάποιο παιδί γράφει ότι θέλει να τερματίσει τη ζωή του ή κάτι άλλο, δηλώνει μια τάση για να κάνει να κάνει κακό στον εαυτό του .Μετά κάποια παιδιά είτε το χλευάζουν ,είτε το κοροϊδεύουν, είτε του κάνουν like γιατί το συμπονούν και κάποιο παιδί του πρότεινε και τι να κάνει…».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΡΟΥΣΜΑ "ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑΣ" ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ;

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ "ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγούν τα παιδιά σε επικίνδυνες αποστολές

Αναφερόμενος στα επικίνδυνα και φονικά παιχνίδια του διαδικτύου που έχουν παγιδεύσει παιδιά και εφήβους με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη « μπλε φάλαινα» όπου έφηβοι υπό καθοδήγηση ακολουθούν ακραίες δοκιμασίες, ο κ.Κορμάς υπενθύμισε πόσο «σκοτεινός» μπορεί να είναι ο κυβερνοχώρος.

Όπως σχολίασε «το διαδίκτυο είναι ένας εικονικός κόσμος όπου τα παιδιά μας έρχονται σε επαφή με οποιονδήποτε και μπορεί ανά πάση στιγμή να πέσουν θύματα κάποιων ομάδων που είναι τα κοινωνικά δίκτυα, όπου οδηγούν τα παιδιά με κάποιες αποστολές υποτίθεται με ριψοκίνδυνα παιχνίδια σε ακραίες καταστάσεις. Αυτή είναι η ουσία , αυτό είναι το γεγονός χωρίς φόβο. Όπως στον πραγματικό κόσμο προσπαθούμε να μην έχει οποιοσδήποτε πρόσβαση στα παιδιά μας, το αντίστοιχο πρέπει να συμβαίνει και στο διαδίκτυο».

Ψυχικά ασθενείς καθοδηγούν παιδιά

Μάλιστα κάποιοι, συνήθως και οι ίδιοι ψυχικά ασθενείς, εκμεταλλεύονται όπως είπε τα χαρακτηριστικά της εφηβείας που είναι η μίμηση, η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά και η έλλειψη κριτικής ικανότητας για τις πράξεις τους, ώστε τα παιδιά να ρισκάρουν επικίνδυνες πράξεις.

Οι συμβουλές των ειδικών παραμένουν τα παιδιά ποτέ να μην αποκαλύπτουν τα συναισθήματά τους στο διαδίκτυο και να μην συνομιλούν με αγνώστους και ενήλικες.

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News