default-image

Η επικίνδυνη «Μπλε Φάλαινα» και στην Ελλάδα (video)

Ηράκλειο
Η επικίνδυνη «Μπλε Φάλαινα» και στην Ελλάδα (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το πρώτο κρούσμα τραυματισμού μίας 15χρονης μαθήτριας από την Κατερίνη, η οποία χάραξε τα πόδια της με ξυράφι στο πλαίσιο του παιχνιδιού θανάτου με την ονομασία "Μπλε Φάλαινα", έντονο προβληματισμό και δεκάδες ερωτήματα προκαλεί η λιποθυμία μαθητή σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο πλαίσιο της λεγόμενης ως "Δοκιμασία της Ντομάτας", με τον μικρό μαθητή να αποκαλύπτει στους γονείς του πως κράτησε επίμονα την αναπνοή του μέχρι να κοκκινήσει, προκειμένου να νικήσει.

Με αφορμή τα νέα εγκληματικά παιχνίδια θανάτου, οι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνονται προκειμένου να είναι σε θέση να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Το θέμα αναπτύχθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, όπου αναλύονται και τα τελευταία περιστατικά - κρούσματα σε ελλαδικό, αλλά και τοπικό επίπεδο.

Επίσης οδηγίες στους γονείς δίνει ο υπ. Help Line Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ κ. Γ. Κορμάς, για τις δυσάρεστες επιπτώσεις του διαδικτύου, αλλά και για το πώς λειτουργούν αυτές οι ομάδες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Παρακολουθείστε το απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, καθώς και το ενδιαφέρον ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Μαίρης Καριωτάκη και Γεωργίας Μακάκη για το ανησυχητικό αυτό θέμα:

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_pieqw5d1/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News