Ειδήσεις

Δύο νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους που σαρώνουν τις ΗΠΑ

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν με σφοδρότητα την Οκλαχόμα, προκαλώντας το θάνατο σε δύο ανθρώπους και των τραυματισμό πολλών

Το θάνατο δύο ατόμων, τον τραυματισμό πολλών ακόμα και ανυπολόγιστες καταστροφές, έχουν προκαλέσει οι φονικοί ανεμοστρόβιλοι που χτύπησαν με μανία την Οκλαχόμα και το Ουισκόνσιν.

Τεράστιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχουν παραδοθεί στη σφοδρότητα των ανεμοστρόβιλων και των φυσικών φαινομένων.

Το αρμόδιο γραφείο δέχθηκε τουλάχιστον 300 αναφορές για καταστροφές και τραυματισμούς ανθρώπων, ενώ καταγράφηκαν τουλάχιστον 17 μεγάλοι ανεμοστρόβιλοι, οι οποίοι έπληξαν περιοχές σε πέντε αμερικανικές πολιτείες.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 25 τραυματίστηκαν όταν μεγάλος ανεμοστρόβιλος σάρωσε κυριολεκτικά τη μικρή πόλη Chetek στο δυτικό Ουισκόνσιν, αφήνοντας στο διάβα του κρανίου τόπο.

Ένας ακόμη πολίτης έχασε τη ζωή του στο Ελκ Σίτι, στην Οκλαχόμα, όταν ο ανεμοστρόβιλος διέσχισε τον αστικό ιστό, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Όπως ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές, τουλάχιστον 40 σπίτια κατέρρευσαν και άλλα 50 με 75 υπέστησαν μεγάλες καταστροφές. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πετούσε τα αυτοκίνητα στον αέρα «σαν παιχνίδια».

Σχόλια