default-image

Για την πρώτη κούπα απόψε η Γιουβέντους!

Ποδόσφαιρο
Για την πρώτη κούπα απόψε η Γιουβέντους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιουβέντους και Λάτσιο αναμετρώνται απόψε στις 22.00 (Novasports2) για την κατάκτηση του κυπέλλου Ιταλίας, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Οι «μπιανκονέρι» θέλουν να εξασφαλίσουν τον πρώτο από τους τρεις τίτλους που διεκδικούν αυτή τη σεζόν, με το μυαλό τους να τρέχει ήδη στο Κάρντιφ και τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Απέναντί της θα βρεθεί η Λάτσιο, που απέκλεισε τη Ρόμα και ο τελευταίος τίτλος που έχει σηκώσει είναι το Κύπελλο Ιταλίας.

Η «Γηραιά Κυρία» διανύει μία περίεργη περίοδο. Από τη μία την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε το εισιτήριο για το Κάρντιφ, από την άλλη το Σάββατο σπατάλησε τη δεύτερη ευκαιρία της να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ιταλίας, αφού ηττήθηκε με 3-1 από τη Ρόμα και την προηγούμενη αγωνιστική είχε παραχωρήσει ισοπαλία στην συμπολίτισσά της, Τορίνο. Πάντως είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά από την ομάδα του Σπαλέτι και δεν θα χάσει τον τίτλο στις δύο αγωνιστικές που απομένουν στη Σέριε Α.

Οι «μπιανκονέρι» είναι οι τρέχοντες κάτοχοι του κυπέλλου Ιταλίας, αφού το κατέκτησαν τις δύο περασμένες χρονιές και φέτος θέλουν να κατακτήσουν το τρίτο συνεχόμενο. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα έχει δυσκολίες για να κατακτήσει τον ενδέκατο τίτλο του, αφού θα έχει απουσίες όπως αυτή του τιμωρημένου Πιάνιτς και του τιμωρημένου Κεντίρα, ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Μάτζουκιτς και Ντιμπάλα λόγω ενοχλήσεων.

Από την άλλη πλευρά είναι η ανανεωμένη Λάτσιο, που έχει σχεδόν σίγουρη την τέταρτη θέση στη Σέριε Α. Οι «λατσιάλοι» θέλουν να τερματίσουν το αρνητικό σερί χωρίς κάποιο τρόπαιο, αφού το τελευταίο που κατέκτησαν ήταν το κύπελλο στο αξέχαστο ντέρμπι με τη Ρόμα που έληξε 1-0 τη σεζόν 2013-14. Μεγάλη ελπίδα της Λάτσιο είναι ο Τσίρο Ιμόμπιλε, που έχει επιστρέψει στον καλό του εαυτό στην Ιταλία, ενώ αμφίβολος είναι ο πολύ σημαντικός μέσος, Παρόλο.

Τις δύο φορές που οι φιναλίστ συναντήθηκαν σε τελικούς, η Γιουβέντους πανηγύρισε μία νίκη (το 2015), η Λάτσιο άλλη μία (το 2004).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News