default-image

Άμεση προτεραιότητα στην Κρήτη από τη Διοίκηση της Εθνικής

Οικονομία
Άμεση προτεραιότητα στην Κρήτη από τη Διοίκηση της Εθνικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ξεκινά από την εβδομάδα αυτή ένα μεγάλο κύκλο επαφών με τις επιχειρήσεις της ελληνικής περιφέρειας. Στόχος είναι να ενισχύσει τις συνεργασίες της τράπεζας με την επιχειρηματική κοινότητα, να στηρίξει νέες πρωτοβουλίες και επιχειρηματικά σχέδια στην περιφέρεια, να συμβάλει αποφασιστικά, όπως πάντα πράττει η Εθνική, στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μαζί με τον Αναπληρωτή Δ/ντα Σύμβουλο Δημ. Δημόπουλο και τους αρμόδιους Γενικούς Διευθυντές, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής της τράπεζας, θα συναντηθούν με σημαντικούς επιχειρηματίες της Κρήτης, στο Ηράκλειο και τα Χανιά, σήμερα Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 19 Μαΐου. Θα ακολουθήσει σύντομα  και άλλος γύρος συναντήσεων με επιχειρηματίες της Κρήτης. Η Διοίκηση της Εθνικής δίνει άμεση προτεραιότητα στην Κρήτη, με δεδομένο ότι  αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους και πιο παραγωγικούς αρμούς της ελληνικής οικονομίας, από τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα μέχρι τη βιομηχανία και την τεχνολογία.

Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης και σημαντικές προσπάθειες μεταρρυθμίσεων, η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να αρχίσει από φέτος να αποδίδει καρπούς, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.  Το αμοιβαίο όφελος τραπεζών και επιχειρήσεων και πάνω απ' όλα το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας, πρόσθεσε ο κ. Φραγκιαδάκης, επιτάσσουν να μην ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος, να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε νέα επιχειρηματικά σχέδια και επενδύσεις, με γνώμονα τον υγιή ανταγωνισμό, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, την αύξηση των θέσεων εργασίας και τη διεθνή ζήτηση σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Για την πορεία της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, ο κ. Λ. Φραγκιαδάκης δήλωσε αναλυτικότερα:

Η ελληνική οικονομία μόλις αρχίζει να αποκτά έναν καλύτερο βηματισμό. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος,  δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας και αξιοπιστίας για την ελληνική οικονομία, μετά από πολύ καιρό. Η σταθερότητα και αξιοπιστία αποτελούν προϋποθέσεις για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη και υπό αυτή την έννοια είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Το 2017 μπορεί πράγματι να αποδειχθεί ένα έτος καμπή για την ελληνική οικονομία.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας της οικονομίας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, για να μπορέσει η οικονομία να μπει σε σταθερά επαναλαμβανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης. Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και θα στηρίζει πάντα τις επιχειρήσεις, μπροστά στις νέες προκλήσεις, τις νέες ευκαιρίες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά και στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα. Αλλά, υπάρχουν θετικά μηνύματα και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά, να επιταχύνουμε τις εξελίξεις. Η σημαντική αύξηση του τουρισμού, για παράδειγμα, θα δημιουργήσει υψηλότερη ρευστότητα στην οικονομία τους επόμενους μήνες. Το στοίχημα είναι αυτή η ρευστότητα να επαναδιοχετευτεί στην οικονομία, να μετουσιωθεί σε νέα δραστηριότητα. Έτσι, θα οδηγηθούμε σε αύξηση του εισοδήματος, όπως έτσι, επίσης, θα δημιουργηθούν συνθήκες ευνοϊκότερες για τις τράπεζες, για τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News