default-image

Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων και στα Χανιά

Κρήτη
Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων και στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Όχι" στις πολιτικές της λιτότητας και στα νέα μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, είπαν από την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκπαιδευτικοί, φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη του συνδέσμου ηλεκτρολόγων και άλλων κλάδων διαδήλωσαν ενάντια στο πακέτο μέτρων, που όπως είπαν έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά και τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Γιάννης Μανωλικάκης υπογράμμισε ότι «οι πολιτικές της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, της αποδυνάμωσης των εργαζομένων, της καταπάτησης των δικαιωμάτων όλων των κλάδων συνεχίζονται. Ο αγώνας είναι το μόνο όπλο στα χέρια όσων πλήττονται από τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο».

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου, του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων συμμετείχαν και αγρότες από την περιοχή της Κουντούρας, οι οποίοι επιπλέον εξέφρασαν την αγανάκτηση τους και για το γεγονός ότι τα κηπευτικά τους κινδυνεύουν να πεταχτούν στις χωματερές εξ αιτίας της απεργίας των ναυτεργατών. Μάλιστα σε μια συμβολική κίνηση, μοίρασαν κιβώτια με τομάτες σε περαστικούς.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ

Οι έμποροι - πλην κάποιων εξαιρέσεων - δεν έκλεισαν τα καταστήματα τους παρά το κάλεσμα που είχε απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος. Ωστόσο, στη Δημοτική Αγορά έμειναν με κατεβασμένα ρολά τα περισσότερα καταστήματα. Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων κ. Ηλίας Καραπατάκης «κάποιοι προτιμούν να μην κλείσουν για μια μέρα τα καταστήματα τους, από το να αγωνιστούν για να μην κλείσουν οριστικά στο μέλλον. Μας ξεπουλάνε και δεν το έχουμε καταλάβει».

Με όγκο και παλμό η πορεία του ΠΑΜΕ

Δυναμική ήταν η κινητοποίηση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Πλατεία 1866 με τη συμμετοχή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των υπολοίπων σωματείων που πρόσκεινται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων συμμετείχαν σε μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους των Χανίων ενώ ακολούθησε η πορεία των διαδηλωτών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

«Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι δίνουν τη μάχη», επεσήμανε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων κ. Φώτης Ρηγανάκος απευθύνοντας κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση σήμερα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στις 7 μ.μ. στην Πλατεία 1866.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News