Ειδήσεις

Αγία Πελαγία: «Ξεσηκωμός» για το δρόμο (photos)

Σε κίνδυνο η ζωή οδηγών και επιβατών των τουριστικών λεωφορείων που κινούνται στο συγκεκριμένο κομμάτι του ΒΟΑΚ.

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, προσεγγίζοντας την Αγία Πελαγία, ζήτησαν οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων.

Οι καθημερινές αλλεπάλληλες παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των οδηγών και επιβατών των τουριστικών λεωφορείων όσο και των υπολοίπων πολίτων που κινούνται στο συγκεκριμένο κομμάτι του ΒΟΑΚ, ήταν η αιτία που οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων πραγματοποίησαν συνάντηση το πρωί της Τετάρτης με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νικόλαο Ξυλούρη, θέτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Η λύση που δόθηκε από την Περιφέρεια, σύμφωνα με τον κ. Ξυλούρη, είναι προσωρινή, έως ότου ολοκληρωθούν οι μελέτες για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας.

Συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια Κρήτης προτάθηκε να ασφαλτοστρωθεί ο χωματόδρομος που «συνδέει» την παραλιακή περιοχή της Αγίας Πελαγίας με το Ρέθυμνο, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των λεωφορείων, ενώ για τα οχήματα που κατευθύνονται στην περιοχή από το Ηράκλειο, αναμένεται να ζητηθεί άμεσα από την Τροχαία και από τον ΟΑΚ η δημιουργία διακεκομμένης γραμμής στο οδόστρωμα, και όχι διπλής διαχωριστικής γραμμής, με σκοπό να μη συνεχιστεί η παράνομη στροφή των οδηγών προς την περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια