default-image

Τα λόγια του ορειβάτη μετά την πτώση - έκκληση για βοήθεια

Χανιά
Τα λόγια του ορειβάτη μετά την πτώση - έκκληση για βοήθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται ο Χανιώτης ορειβάτης Αντώνης Χάμπας έπειτα από ατύχημα που υπέστη προ ημερών.

Ένας από τους σπουδαιότερους εξερευνητές της Κρήτης, στην διάρκεια βουτιάς του από ψηλά στο νερό την Κυριακή στις 7 Μαΐου, χτύπησε αρκετά σοβαρά και άμεσα υπεβλήθη σε εγχείρηση.  

Μάλιστα όπως ο ίδιος περιγράφει το ατύχημα του στο Facebook: «Κατά την έξοδο από το νερό συνειδητοποίησα ότι δεν είχα κίνηση στα πόδια και ένιωσα το σημείο όπου προερχόταν το πρόβλημα, ένα πόνο πάνω από τη μέση..

Υπήρξε ψυχραιμία από όλη την ομάδα, γρήγορα αντανακλαστικά, και όλες οι ενέργειες που ήταν να γίνουν θεωρώ πως έγιναν πολύ σωστά, με ασφάλεια και ταχύτητα δεδομένου του σημείου και των συνθηκών..»

Ο ίδιος μεταφέρθηκε αρχικά στο Ρέθυμνο για τις πρώτες εξετάσεις και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο στο Ηράκλειο. Η 'γνωμάτευση' ανέφερε: παρεκτοπισμένο κάταγμα του θ12 σπονδύλου που ακούμπησε νωτιαίο μυελό.

Για όλα τα παραπάνω χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση ή οποία πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα (Δευτέρα 08/05).

"Η ζωή του 28χρονου δεν κινδυνεύει και διαπιστώνεται και μία ήπιας μορφής βελτίωση," αναφέρει από την πλευρά του στο neakriti.gr, o υποδιοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Μοσχοβάκης, προσθέτοντας ότι "Το αμέσως προσεχές διάστημα θα πάρει εξιτήριο αλλά σίγουρα κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης, με την ελπιδα ότι θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης του που σχετίζεται με την κινητική του αποκατάσταση".

Ωστόσο όπως αναφέρουν άνθρωποι από το περιβάλλον του ο μόνος τρόπος να επανέλθει σύντομα ο Αντώνης και να τον έχουν ξανά κοντά τους είναι να μπει σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης μετά το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται τώρα.

Επειδή όμως απαιτούνται χρήματα, οι δικοί του κινητοποιούνται προς την κατεύθυνση συγκέντρωσης χρημάτων.

Μεταξύ αυτών και ο φίλος του, Χριστόφορος Χειλαδάκης που σε δημοσίευσή του στο Facebook , καλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει ώστε ο Αντώνης να καταφέρει να επανέλθει γερός και δυνατός. Μάλιστα για αυτήν την άμεση κινητοποίηση, ο Αντώνης αναφέρει στην ανάρτηση του

«Το ενδιαφέρον η συμπαράσταση και η υποστήριξη που δέχομαι είναι συγκλονιστική και σας ευχαριστώ όλους και όλες..

Χθες ξεκίνησε από καλούς φίλους μια κίνηση για χρηματική υποστήριξη σε έναν προσωπικό λογαριασμό μου.. καταλαβαίνω ότι το κάνουν από αγάπη και ενδιαφέρον και τους ευχαριστώ για τη σκέψη. Η ουσιαστική βοήθεια που νιώθω εγώ και μου δίνει δύναμη, είναι η καθημερινή επικοινωνία με όλους εσάς,οι ευχές σας και οι σκέψεις σας..

Αυτά τα λίγα για την ώρα..

Σας ευχαριστώ όλους-ες!»  

Ακολουθεί η ανάρτηση του Χρ. Χειλαδάκη.

"Λίγες μέρες πριν είχαμε την ευκαιρία να κατέβουμε το απίστευτα όμορφο τεχνικό φαράγγι στο Ορεινό Σητείας. Στο φαράγγι αυτό ήταν για ακόμα μια φορά μαζί μας ο Αντώνης Χάμπας. Λίγες μέρες μετά η τύχη χτύπησε άσχημα το φίλο μας σε μια βουτιά στο νερό που έκανε η οποία τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Αυτή την ώρα ο Αντώνης βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά την εγχείρηση που του έγινε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο μόνος τρόπος να επανέλθει σύντομα ο Αντώνης και να τον έχουμε ξανά κοντά μας είναι να μπει σε κάποιο καλό κέντρο αποκατάστασης μετά το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται τώρα. Και αυτό κοστίζει αρκετά και σε χρήμα αλλά και σε χρόνο. Καλούμαστε όλοι εμείς οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του να τον βοηθήσουμε να ξεπεράσει σύντομα αυτό το Γολγοθά. Πέρα από την παρουσία μας και την ψυχολογική συμπαράσταση που μπορούμε να του προσφέρουμε αυτή τη δύσκολη ώρα ο Αντώνης έχει απίστευτα μεγάλη ανάγκη από οικονομική στήριξη. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε οικονομικά στη στήριξη του Αντώνη με κάθε τρόπο ανάλογα με τις δυνατότητες του ο καθένας. Υπάρχει λογαριασμός στην Εθνική τράπεζα στο όνομα Αντώνιος Χάμπας του Μανούσου όπου μπορούμε να καταθέσουμε χρήματα. Ο αριθμός λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα είναι 495/608423-01. Για ηλεκτρονικές καταθέσεις μπορείτε να κάνετε στο εξής ΙΒΑΝ GR2801104950000049560842301.

Όσοι κάνουν κατάθεση οι ίδιοι στα ταμεία της τράπεζας είναι καλό για τραπεζικούς λόγους να μην λένε ότι πρόκειται για δωρεά αλλά απλά να κάνουν την κατάθεση επειδή όπως με ενημέρωσε τραπεζικός υπάλληλος σήμερα μπορεί να υπάρξει δυσκολία μετά στην εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα χρήματα.

Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι ο Αντώνης να σταθεί σύντομα στα πόδια του ξανά και να είναι κοντά μας χαμογελαστός και ατρόμητος όπως τον ξέρουμε όλοι μας. Όσοι μπορείτε κοινοποιήστε παρακαλώ αυτό το άλμπουμ μαζί με το κείμενο που το συνοδεύει για να το δει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος και να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση.

Σας ευχαριστώ ξανά όλους!!!

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News