default-image

Κρήτη: Στους δρόμους κατά του τέταρτου μνημονίου

Κρήτη
Κρήτη: Στους δρόμους κατά του τέταρτου μνημονίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανατροπή της ψήφισης των μέτρων της κυβέρνησης και των δανειστών διεκδικούν οι μαζικοί φορείς όλης της χώρας, καλώντας το λαό στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όλα είναι έτοιμα και στο Ηράκλειο, όπου έχουν προαναγγείλει τη συμμετοχή τους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις, αλλά και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται, πλήθος εργατικών φορέων. Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, δύο συγκεντρώσεις, μία που διοργανώνεται από τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και μία του ΠΑΜΕ, θα γίνουν στο Ηράκλειο.

Το ΠΑΜΕ Ηρακλείου έχει ανακοινώσει το απεργιακό ραντεβού για τις 10 αύριο το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας. Εξάλλου, το ΠΑΜΕ Ηρακλείου διοργανώνει συλλαλητήριο και την επομένη της γενικής απεργίας: Την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας, ενάντια στη «νέα ληστεία και την κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-Ε.Ε.», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ένωση Αποστράτων θα συμμετάσχει στην αυριανή απεργία και καλεί τα μέλη της στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Η πορεία θα ξεκινήσει το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Βολές από το ΕΚΗ

Τη Δευτέρα, δόθηκε και συνέντευξη Τύπου από τη διοίκηση του ΕΚΗ, καθώς και στελέχη σωματείων, που απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής κατά των μέτρων του 4ου μνημονίου, όπως επιμένουν να το χαρακτηρίζουν.

Σε σχετική του ανακοίνωση, το ΕΚΗ αναφέρει τα παρακάτω κοινά με την ΑΔΕΔΥ αιτήματα:

* Να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το 4ο μνημόνιο.

* Την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

* Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

* Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή-αργία.

* Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών στην υγεία, την παιδεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.

* Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης του δημόσιου πλούτου.

* Προστασία των θέσεων εργασίας - προστασία από τις απολύσεις.

* Επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

* Τήρηση των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους για να σταματήσει η καθημερινή θυσία των εργαζομένων στο βωμό του κέρδους.

* Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, της ψευδώς δηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

* Τέλος στη φτωχοποίηση, τον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News