default-image

Μαζική επιδρομή κουνουπιών σε γειτονιές του Ηρακλείου (vid)

Κρήτη
Μαζική επιδρομή κουνουπιών σε γειτονιές του Ηρακλείου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Σύννεφα" κουνουπιών, με την άνοδο της θερμοκρασίας, εμφανίστηκαν σε αρκετές περιοχές του Ηρακλείου, προκαλώντας πονοκέφαλο στους πολίτες.

Αφόρητη είναι η κατάσταση σε Γιόφυρο και Ξηροπόταμο ακόμη και στη περιοχή της Λοφούπολης, όπου πολίτες προσπαθούν να προστατευτούν με τη χρήση εντομοκτόνων…

Τα ενοχλητικά τσιμπήματα προκαλούν την έντονη δυσαρέσκεια πολιτών που ζητούν από τους αρμόδιους να ξεκινήσουν άμεσα ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, τα οποία αποτελούν ένα σοβαρότατο παράγοντα κινδύνου για τη μετάδοση και διασπορά ασθενειών.

Αρκετές είναι οι εστίες κουνουπιών στο Ηράκλειο, παραδέχεται η Δ/νση Δημόσιας Υγείας με τον κ. Καμπάνη, να  αναφέρεται στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών το οποίο ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, με ένα επιπλέον συνεργείο σε σχέση με πέρυσι, προχωρώντας σε ψεκασμούς σε Γιόφυρο, Ξηροπόταμο, Γαζανό ποταμό, στο ρέμα Κατσαμπά και όχι μόνο, με τα αποτελέσματα όπως είπε να είναι ορατά το επόμενο 15νθημερο.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_zxbm4883/

Η επιδρομή κουνουπιών έχει κάνει άνω κάτω αρκετές περιοχές, με τον κ. Καμπάνη να συνιστά υπομονή λίγων ημερών, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να εφαρμόσουν τρόπους προφύλαξης καθώς τα κουνούπια αναπαράγονται σε στάσιμα νερά, στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον.

Από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 9 Μαϊου υπήρξε ένα κενό χρονικό διάστημα μέχρις ότου αναλάβει ανάδοχος για τους αναγκαίους ψεκασμούς απαντά ο κ. Νίκος Καμπάνης, Δ/ντης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το Ηράκλειο είναι προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, χρήματα που διαθέτει από ίδιους πόρους η Περιφέρεια Κρήτης, χρηματικό ποσό το οποίο είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, οπότε αυτό άγγιξε τις 50.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News