default-image

Στη γενέτειρα του Δία τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών

Κρήτη
Στη γενέτειρα του Δία τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο οδοιπορικό της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου στα μονοπάτια του πολιτισμού και της ιστορίας της Λαγκάδας και του Οροπεδίου Λασιθίου.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών :

Γνωρίσαμε τις διαδρομές της Λαγκάδας και του Οροπεδίου, με μια νέα ματιά, σε μέρη που όλοι γνωρίζουμε, όλοι έχουμε επισκεφθεί και αγαπάμε, χαρήκαμε τις διαδρομές, απολαύσαμε τα χρώματα, ακούσαμε τους ψιθύρους και αφήσαμε τη σιωπή να μας ταξιδέψει στον παράδεισο της γενέτειρας του Δία, το Δικταίο Άνδρο.

Οι έμπειροι και μορφωμένοι συνοδοί μας, η κ. Αθηνά Σφακάκη Κυριακάκη και ο κ. Γεώργιος Μαυράκης  χάραξαν τις πολιτιστικές και  ιστορικές διαδρομές της περιπλάνησης και έχτισαν με λόγια τις εικόνες.

«Η ιστορία είναι η μητέρα των επιστημών»  είπε ο Ηρόδοτος και μας το θύμισε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννης Στεφανάκης  και ο τόπος μας ευτύχησε να έχει πλούσια ιστορία, την οποία κουβαλάμε μέσα μας , ορίζει το οπτικό μας πεδίο και καθορίζει την ύπαρξη μας.

Η γαστρονομία, η παραδοσιακή κουζίνα και η γεύση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. Γύρω από το τραπέζι, την ώρα της παρέας, αφύπνισε τις αισθήσεις μας το συγκρότημα του Μιχάλη Σαβουιδάκη με παραδοσιακά κρητικά ακούσματα.

Το κάθε ταξίδι είναι όμορφο όταν επιστρέφεις με ασφάλεια και φρόντισαν για αυτό ο Όμιλος Μουζενίδης με τα δύο υπερσύγχρονα λεωφορεία και τους έμπειρους οδηγούς που μας διέθεσαν.   

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη συμμετοχή σε όλα τα μέλη μας και τα μέλη των οικογενειών τους, στους εκπροσώπους Αρχών - Φορέων και πολιτιστικών συλλόγων, στους πολίτες φίλους μας.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News