Ειδήσεις

Βοήθεια Στο Σπίτι: Κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο- photos

12 εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μίας από τις σημαντικότερες δομές πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας της χώρας και στην προκειμένη περίπτωση  σε Τυμπάκι και Ζαρό του Δήμου Φαιστού κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Αιτία για τα παραπάνω αποτελούν 35.000 ευρώ, χρήματα που πρέπει να τους καταβληθούν από το Δήμο καλύπτοντας έτσι μισθοδοσίες υπαλλήλων με το δεδομένο μάλιστα ότι και οι 12 εργαζόμενες έχουν να πληρωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και αν διανύουμε Μάιο του 2017 ο δήμος Φαιστού, σύμφωνα με τα στοιχεία δεν έχει συντάξει ακόμη προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους , γεγονός που δικαιολογεί και το λόγο για τον οποίο παραμένουν απλήρωτες οι εργαζόμενες .

Μάλιστα σήμερα οι εργαζόμενες συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Βοριά στο ΕΚΗ, ο οποίος και συνομίλησε αμέσως  με το Δήμαρχο Φαιστού κ. Αρμουτάκη και αύριο θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση στο δημαρχείο Φαιστού παρουσία τόσο των 12 εργαζομένων όσο και του προέδρου του ΕΚΗ σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια