Ειδήσεις

Αποκαρδιωτικές εικόνες σε παιδικές χαρές του Ηρακλείου - vid

Ασυντήρητα πάρκα που ελλοχεύουν κινδύνους για τα μικρά παιδιά, κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου.

Ασυντήρητα πάρκα που ελλοχεύουν κινδύνους για τα μικρά παιδιά, κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, με την αγανάκτηση πολιτών να χτυπά κόκκινο σε παιδική χαρά στα Καμίνια, όπου πέρα από τις απαράδεκτες εικόνες, ορατός ήταν ο κίνδυνος ατυχήματος μετά τη πτώση κλαδιών δέντρου.

Πρόκειται μάλιστα για ένα πάρκο όπου ψύλλοι και τα τσιμπούρια κάνουν …πάρτι, με ορισμένα παιδιά να οδηγούνται προληπτικά στο νοσοκομείο, όπως υποστηρίζουν περίοικοι, οι οποίοι κάνουν λόγο για αδιαφορία της Λότζια.

Πέρα από τις σπασμένες κούνιες, αγριόχορτα έχουν εξαφανίσει παιδικές χαρές που επίσης βρίσκονται σε άθλια κατάσταση όπως συμβαίνει στη περιοχή του Μπεντεβή.

Παρόμοιες εικόνες και σε πάρκο στην Εφόδου…

«Άμεσα θα προχωρήσει η δημοπράτηση για την ανακατασκευή των πρώτων 25 παιδικών χαρών», δηλώνει σήμερα ο Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος εκτιμά ότι «μέχρι το τέλος του 2017 θα λειτουργούν αρκετές παιδικές χαρές με ασφάλεια».

?

?

?

Ενώ στη περιοχή του Γιόφυρου, η μοναδική παιδική χαρά ξηλώθηκε πριν από έναν χρόνο από τον δήμο Ηρακλείου λόγω επικινδυνότητας, με συνέπεια εδώ και 12 μήνες, τα μικρά παιδιά να παίζουν στους δρόμους. Όσο για τον αθλητικό χώρο ακριβώς δίπλα, με τις κατεστραμμένες μπασκέτες, τα λόγια περισσεύουν…

Τα ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV δεκάδες. Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες τον Ιούνιο του 2016.  Εικόνες από το κακό στο χειρότερο, τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι να φτάσουμε στις σημερινές εικόνες, επίσης εγκατάλειψης.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Οι υποσχέσεις για την ανακατασκευή τους επαναλαμβάνονται.

?

?

?

Οικονομική ενίσχυση και ανακατασκευές υπόσχεται η κυβέρνηση

Κακώς κείμενα που η κυβέρνηση υπόσχεται να εξαλείψει, αναλαμβάνοντας δράση με την οικονομική ενίσχυση των Δήμων, που, λόγω έλλειψης χρημάτων, έχουν κάνει λιγοστά πράγματα στην κατεύθυνση της αναβάθμισης, της ανακατασκευής, και ακόμα-ακόμα της πιστοποίησης καταλληλότητας των παιδικών χαρών.

Για του λόγου το αληθές, το υπουργείο Εσωτερικών έχει στα σκαριά ένα ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των παιδικών χαρών των Δήμων και την εναρμόνισή τους με τα ευρωπαϊκά πρότυπα καταλληλότητας.

Το πρόγραμμα έρχεται να δώσει λύση- "ανάσα", καθώς η ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική συγκυρία που μεσολάβησε τα τελευταία έτη δεν επιτρέπει στους Δήμους να αναλάβουν το κόστος κατασκευής και λειτουργίας των ανάλογων χώρων με βάση τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν καθοριστεί.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη - Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια