default-image

"Ασημένιες" οι Καλατζή-Μηλάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Σπορ
"Ασημένιες" οι Καλατζή-Μηλάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ελένη Καλατζή-Ηρώ Μηλάκη (πιλότος) στον αγώνα αντοχής του 1ου Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδηλασίας ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία.

Τα κορίτσια του «Τάλως», υπό καταρρακτώδη βροχή τερμάτισαν τα 78,1 χιλιόμετρα σε 2 ώρες, 4 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, ενώ παράλληλα ο χρόνος τους είναι όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής. Την πρώτη θέση κατέκτησε το τάντεμ από την Ιρλανδία και την 3η από τον Καναδά.

«Με πίστη, θάρρος, ψυχή και με σεμνή και ταπεινή, αλλά σκληρή δουλειά..... ξανά στην κορυφή του κόσμου», αναφέρει ο προπονητής των κοριτσιών, Γιώργος Βαρβεράκης στη σελίδα του στο facebook και προσθέτει: «Απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις, τα κορίτσια μας Καλατζή Ελένη - Μηλάκη Ηρώ πήραν το ασημένιο μετάλλιο! Με μια επίθεση 25 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό έγραψαν ιστορία! Η μικρότερη αθλήτρια που πήρε ποτέ μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι Ελληνίδα! Μητέρα Ελλάδα τα παιδιά σου σε κάνουν περήφανη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που πιστέψατε στο όνειρο. Που πιστέψατε σε εμάς. Μαζί το πετύχαμε και έρχονται ακόμα καλύτερα. Αφιερωμένο στις μητέρες μας και στη γυναίκα μητέρα των παιδιών μου».

Να τονίσουμε ότι και ο Νίκος Παπαγγελής στον αγώνα των 71 χιλιομέτρων κατέκτησε την 8η θέση στην κατηγορία C2 και έπιασε επίσης το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News