default-image

Μπαράζ διαμαρτυριών με την εγκατάσταση των Ρομά στο Ξενία

Κρήτη
Μπαράζ διαμαρτυριών με την εγκατάσταση των Ρομά στο Ξενία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας παράνομος καταυλισμός από τους Ρομά στο Ξενία στον Καρτερό που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Έχουν καταπατήσει τη γη μας, λένε αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι αναφέρονται σε παραβατικότητα, σε θέματα υγιεινής, πολιτισμού και τουριστικής εικόνας.

Ο δήμος Χερσονήσου ζητά την απομάκρυνση των Ρομά από τον παράνομο καταυλισμό που έχει στηθεί στο μνημείο, έχοντας ενημερώσει εγγράφως με φωτογραφικό υλικό και εκθέσεις αυτοψίας όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Εδώ είναι όλο τους το βιος… Η ΚΡΗΤΗ TV πέρασε μερικές ώρες στον παράνομο καταυλισμό των Ρομά στο Ξενία στον καρτερό και εξασφάλισε εικόνες από την καθημερινότητά τους.

Οι Ρομά μίλησαν στην κάμερα για τη ζωή τους, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το ρατσισμό που βιώνουν, με τους ίδιους να λένε ότι αισθάνονται ξεχασμένοι και πολίτες 3η κατηγορίας.

Δε λείπουν οι εικαστικές παρεμβάσεις από τον καταυλισμό, ο οποίος σε ένα μεγάλο μέρος του έχει γίνει φούξια, καθώς οι Ρομά αποφάσισαν να βάλουν χρώμα στη ζωή τους και να βάψουν τον καταυλισμό φούξια.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News