default-image

Φονικός εκτροχιασμός τρένου που έπεσε σε σπίτι (photo-video)

Φονικός εκτροχιασμός τρένου που έπεσε σε σπίτι (photo-video)

Τέσσερις νεκροί, τρεις τραυματίες που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ένας εκ των οποίων διασωληνωμένος και ένας τραυματίας που κατευθύνθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του εκτροχιασμού τρένου.Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ του  Σαββάτου στα 200 μέτρα από το 'Αδενδρο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου 'Αμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 70 επιβατών της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, συνεχίστηκε για αρκετή ώρα.

Σύμφωνα με την  ΤΡΑΙΝΟΣΕ  οι νεκροί είναι 4.

4 οι νεκροί

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση με τα πρώτα στοιχεία για το δυστύχημα:

«Σήμερα και ώρα 21:45 η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο  για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος. Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.

Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.

Περισσότερα σε επόμενο δελτίο τύπου».

Σε δέκα, ανέρχονται οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία 'Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς. Προσπάθειες έγιναν να απεγκλωβιστούν οι δύο μηχανικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 75-100 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Υπογραμμίζεται ότι στο σημείο βρέθηκαν άλλα έξι οχήματα του ΕΚΑΒ και 21 αυτά της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News