default-image

"Μπαλάκι" οι ευθύνες για την κατάρρευση του κτιρίου (videos)

Κρήτη
"Μπαλάκι" οι ευθύνες για την κατάρρευση του κτιρίου (videos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληγή για την πόλη του Ηρακλείου αποτελούν τα ετοιμόρροπα κτίρια. Αυτό το ιστορικό κτίριο 160 χρόνων στην Αγίου Μηνά μετατράπηκε σε βαρύ φορτίο για τους κληρονόμους του, την οικογένεια Κολυβάκη.

Παρότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κτίσμα σχεδόν δύο αιώνων που στέκει στο ίδιο σημείο παρά το πέρασμα του χρόνου και υπήρξε «μάρτυρας» ιστορικών γεγονότων, οι κληρονόμοι καλούνται να το συντηρήσουν βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη και είναι αναγκασμένοι να βρουν το αστρονομικό ποσό του 1 εκατομμύριο ευρώ, όπως πάντα υποστηρίζουν.

Το συγκεκριμένο κτίριο έχει βγει από την πολεοδομία δύο φορές επικινδύνως ετοιμόρροπο, όπως λέει ο πατέρας των κληρονόμων, Γιώργος Κολυβάκης, ωστόσο δεν προχώρησαν ποτέ οι διαδικασίες

Οι περίοικοι μιλούν για την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για το συγκεκριμένο κτίριο που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους.

Η τοποθέτηση αυτή της κ. Σταρίδα ωστόσο έκανε τον κ. Ρασούλη στο να κάνει ένα "βήμα πίσω", υποστηρίζοντας ότι θα εξεταστούν σοβαρά τα λεγόμενα της κ. Σταρίδα και ενώ αρχικά είχε πει ότι θα γίνει κατεδάφιση, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια, προτού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους που αφορούν το συγκεκριμένο κτίσμα.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News