default-image

Αυγενάκης: Τιμούμε τους αγωνιστές που έπεσαν για την πατρίδα

Ελλάδα
Αυγενάκης: Τιμούμε τους αγωνιστές που έπεσαν για την πατρίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διατηρούμε ζωντανό το μήνυμα του αγώνα εκείνων που θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι. Διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη αυτών που πλήρωσαν με τη ζωή τους το δικαίωμα και την ελπίδα τους να δουν ελεύθερη την πατρίδα μας και το νησί μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας Π.Ε., Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης με αφορμή τον Eορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ημέρα γιορτής και μνήμης των αγώνων κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Τιμούμε σήμερα, τους αγωνιστές που έπεσαν για την πατρίδα και προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών τους. Διατηρούμε ζωντανή την μνήμη των ηρώων που με αυταπάρνηση αντιμετώπισαν τη θηριωδία και την αγριότητα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

Η ηρωική αντίσταση και η θυσία των προγόνων μας στη μάχη κατά του ναζισμού και του φασισμού αποτελούν λαμπρό παράδειγμα αυταπάρνησης και ανιδιοτελούς προσφοράς προς την πατρίδα και τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας.  

Η ιστορική μνήμη είναι αυτή που διατηρεί την ταυτότητα των εθνών ζωντανή στο πέρασμα των αιώνων. Αυτή τη μνήμη τιμούμε σήμερα. Τη μνήμη αυτών που θυσίασαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Διατηρούμε ζωντανό το μήνυμα του αγώνα και της θυσίας τους. Διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη αυτών που πλήρωσαν με τη ζωή τους το δικαίωμα και την ελπίδα τους να δουν ελεύθερη την πατρίδα μας και το νησί μας.

Το μήνυμα αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία, στην παρούσα περίοδο της αύξησης των ακραίων θέσεων και της επανεμφάνισης φασιστικών και ναζιστικών κινημάτων. Η απάντησή μας είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η απόδοση τιμών στους αγωνιστές της ελευθερίας, η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και η ενίσχυση των αρχών της ελευθερίας και των ατομικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News