default-image

"Αν διαγνωσθεί έγκαιρα το μελάνωμα μπορεί να θεραπευθεί"

Κρήτη
"Αν διαγνωσθεί έγκαιρα το μελάνωμα μπορεί να θεραπευθεί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης αναφορικά με το μελάνωμα, είναι τεράστια, καθώς το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο δερματολόγος Γιώργος Επιτροπάκης, με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Δερματολογική Εταιρία και η οποία φέτος πραγματοποιείται από τις 8 μέχρι τις 12 Μαΐου.

Όπως είπε, το μελάνωμα αποτελεί μια εξ εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου που μπορεί εφόσον δεν διαγνωσθεί έγκαιρα, να διασπαρεί σχεδόν σε κάθε όργανο ή ιστό του σώματος και να οδηγήσει στο θάνατο μέσα σε ένα χρόνο μετά την υποτροπή του σε απομακρυσμένα σημεία.

Υπενθυμίζεται πως στα πλαίσια της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος εκατοντάδες δερματολόγοι σε ολόκληρη τη χώρα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους. Κανείς μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 2152158523 για να βρει γιατρό στην περιοχή του και να κλείσει το ραντεβού του. Επίσης, μπορεί να ενημερωθεί μέσα από την ιστοσελίδα www.euromelanoma-greece.gr.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News