default-image

Μετά την ομηρία, στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ

Κρήτη
Μετά την ομηρία, στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mετά το πρωτοφανές περιστατικό που αναστάτωσε τους Κρητικούς με 45χρονο τοξικομανή σε αποθεραπεία να ταμπουρώνεται στη μονάδα υποκατάστασης ΟΚΑΝΑ και να πυροβολεί, ο ίδιος ο πρόεδρος του Οργανισμού μετέβη στα Χανιά.

Ο κ.Καφετζόπουλος έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας και ενημερώθηκε από το προσωπικό της μονάδας για την ομηρία και τις ώρες αγωνίας που βίωσαν οι εργαζόμενοι. Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ βρέθηκε κοντά τους για να ενημερωθεί αλλά και να τους συμπαρασταθεί.

Νωρίτερα πάντως σε ανακοίνωσή του ο ΟΚΑΝΑ έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΡΗΤΗ: ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΜΗΡΟΥΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ:

"Το πρωί της 8ης Μαΐου ένα σοβαρό συμβάν εκτυλίχθηκε στην Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον χώρο του Ψυχιατρείου Χανίων όταν ένοπλος άνδρας, μέλος του Προγράμματος, εισέβαλε στον χώρο της Μονάδας. Ο άνδρας ζητούσε να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Δήμου Χανίων για απομάκρυνση του περιπτέρου, το οποίο λειτουργεί ο ίδιος, στο ενετικό λιμάνι της πόλης.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, ο Δήμαρχος Χανίων αλλά και συγγενείς του δράστη. Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση, το συμβάν έλαβε αίσιο τέλος.Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους εργαζομένους στην Μονάδα και στους συγγενείς τους. Πρόκειται, ωστόσο, για μεμονωμένο περιστατικό με πολλές παραμέτρους, που δεν σχετίζονται με την λειτουργία της Μονάδας και του ΟΚΑΝΑ συνολικότερα.

Ο ΟΚΑΝΑ όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να προστατεύσει αφενός μεν τους 8.500 ωφελούμενούς του και τις οικογένειές τους αφετέρου δε το προσωπικό του από βίαιες συμπεριφορές τόσο μέσω της θεραπείας όσο και με την παρουσία προσωπικού φύλαξης σε όλες τις θεραπευτικές δομές του.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας σε όλους όσοι βίωσαν αυτήν την δύσκολη κατάσταση".

Ο Δήμαρχος Χανίων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τον ψύχραιμο και αποτελεσματικό τρόπο που αντιμετώπισε το δύσκολο αυτό περιστατικό καθώς και για την καλή συνεργασία που είχαμε που οδήγησε στην καλύτερη δυνατή εξέλιξη".   

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News