default-image

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή των πυροβολισμών στα Χανιά

Κρήτη
Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή των πυροβολισμών στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δραματικές ήταν οι ώρες στον ΟΚΑΝΑ Χανίων όπου ταμπουρώθηκε ένοπλος, τοξικομανής σε αποθεραπεία, πατέρας 5 παιδιών κρατώντας μάλιστα και ομήρους.  

Οι διαπραγματεύσεις με αστυνομικούς , εισαγγελέα και ψυχολόγο από τις 8 το πρωί της Δευτέρας συνεχίστηκαν μέχρι τις 15.00 οπότε και παραδόθηκε.  

Αποκλειστικό ντοκουμέντο μάλιστα παρουσίασε η ΚΡΗΤΗ TV που μετέδωσε ζωντανά και τη στιγμή που έγινε η ανταλλαγή των πυροβολισμών στον ΟΚΑΝΑ με αστυνομικούς να απαντούν στα πυρά του 43χρονου που θέλησε με τον τρόπο αυτό διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να ξηλώσει το περίπτερό του από το Ενετικό λιμάνι. Πάντως ο κ. Βάμβουκας, δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει λύση και ότι το περίπτερο του θα παραμείνει στο σημείο μέχρι και το ερχόμενο καλοκαίρι.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΜΗΡΟΥΣ-ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ

Δείτε τη στιγμή της ανταλλαγής των πυροβολισμών:

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΡΗΤΗ: ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΜΗΡΟΥΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

Το χρονικό της υπόθεσης

Πυροβολισμοί νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη μονάδα Χορήγησης Μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά μεταξύ ενός 43χρονου και αστυνομικών.Όλα άρχισαν στις 8:15 το πρωί της Δευτέρας όταν ο άνδρας έφθασε στη Μονάδα με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να ξηλώσει το περίπτερό του από το Ενετικό λιμάνι.

Απείλησε στρέφοντας το όπλο στο κεφάλι γυναίκας

Ο 43χρονος τοξικομανής σε αποθεραπεία έφτασε μετά σε έξαλλη κατάσταση ,εισέβαλε στο χώρο και αμέσως ειδοποιήθηκαν άνδρες της ομάδας Δίας. Ο 43χρονος εκτός εαυτού σύμφωνα με πληροφορίες άρπαξε μια 61χρονη εργαζόμενη και έστρεψε το όπλο στο κεφάλι της, απειλώντας να την κρατήσει όμηρο.

Εκείνη κατάφερε να ξεφύγει και μαζί με δύο ακόμα γυναίκες κλείστηκε σε ένα στενό δωμάτιο, 1 επί 1,5 μέτρου που χρησίμευε ως αποθήκη. Ο 43χρονος πυροβόλησε τους αστυνομικούς που «απάντησαν» στα πυρά και στο χώρο επικράτησαν σκηνές σοκ μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολιτών και τοξικομανών σε αποθεραπεία.

Στο σημείο άμεσα και Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης από το Ηράκλειο.

Έπειτα από 7 ώρες, το θρίλερ έληξε με την παράδοση του 43χρονου που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Βίντεο - φωτογραφίες: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News