default-image

Κρήτη: Γιαγιά γνώρισε τον εφιάλτη στα χέρια "αποκλειστικής"

Κρήτη
Κρήτη: Γιαγιά γνώρισε τον εφιάλτη στα χέρια "αποκλειστικής"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια μιας αποκλειστικής φαίνεται πώς είχε ζήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα, από την ενδοχώρα και η οποία νοσηλεύεται τον τελευταίο καιρό σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Ά παθολογική κλινική του Βενιζέλειου νοσοκομείου μεταξύ μιας ηλικιωμένης και μιας συνοδού η οποία μάλιστα να αναφερθεί ότι το προηγούμενο διάστημα πρόσεχε την γιαγιά πριν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και στο σπίτι της.

Ωστόσο η συμπεριφορά της συνοδού, εντός νοσοκομείου απέναντι στην ηλικιωμένη που φαίνεται να πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές στα χέρια της γυναίκας που είχε αναλάβει τη φροντίδα της, όπως διαπιστώθηκε, ήταν πολύ άσχημη με αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι συγγενείς και να την απομακρύνουν το ταχύτερο δυνατό από τον δικό τους άνθρωπο, δείχνοντας της την πόρτα εξόδου.

«Η οικογένεια είχε φέρει από την πλευρά της μια γυναίκα να προσέχει τη γιαγιά την οποία και είχε και στο σπίτι της για ένα διάστημα ως οικιακή βοηθό. Δεν ήταν πιστοποιημένη αποκλειστική νοσοκόμα. Διαπιστώθηκε μια βίαιη συμπεριφορά και την απέλυσαν,» ανέφερε από την πλευρά του ο υποδιοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, κ .Μοσχοβάκης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το περιστατικό.

Καταγγελία: Έσβηναν τισγάρα στο σώμα της

Σύμφωνα με την πρόεδρο των αποκλειστικών νοσοκόμων κα Δασκαλάκη η οποία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρήτη tv επρόκειτο για «παράνομη» εργαζόμενη λέγοντας ότι « συνοδοί ασθενών είχαν δει την αλλοδαπή που φρόντιζε την ηλικιωμένη ακόμη και να σβήνει τσιγάρα στο σώμα της. Μάλιστα ειδοποίησαν άμεσα για το περιστατικό.(…) Έχουμε πολλές φορές καλέσει την αστυνομία στο παρελθόν για παράνομες αποκλειστικές. Δεν είναι όμως ο κατάλληλος καιρός για νέα εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα αυτό γιατί θα πρέπει να παρέμβει και η διοίκηση του νοσοκομείου».

Ενήμερος για το περιστατικό και ο κ. Σάββας Σπυριδόπουλος, διευθυντής νοσηλευτικής υπηρεσίας του Βενιζέλειου νοσοκομείου που δήλωσε στο neakriti.gr  «Το νοσηλευτικό προσωπικό έλαβε γνώση για τη συγκεκριμένη συνοδό και ενημέρωσε ευθύς αμέσως τους συγγενείς ότι η συγκεκριμένη γυναίκα κακομεταχειρίζονταν το δικό τους άτομο και διαπιστώθηκαν χτυπήματα στο σώμα της. Μάλιστα αφού ενημερώθηκαν προέβησαν κατευθείαν και στην απομάκρυνση της. Συγκεκριμένα ο γιος της, της είπε ότι δεν θέλω να ξαναέρθεις στη μητέρα μου και την έδιωξε. Η ασφάλεια την απομάκρυνε από το νοσοκομείο».

Τόσο η γυναίκα όσο και οι οικείοι της προσπαθούν να συνέλθουν από τα όσα συνέβησαν ενώ σύμφωνα και με τον κ. Σουρή, διευθυντή της Ά παθολογικής κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας της ηλικιωμένης γυναίκας εξελίσσεται ομαλά και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News