default-image

Κρήτη: Τα τερτίπια του καιρού και η θερμή εισβολή

Κρήτη
Κρήτη: Τα τερτίπια του καιρού και η θερμή εισβολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σαββατοκύριακο ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Κρήτη, λέει στο Ράδιο 9,84 ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας φθάνοντας κατά τόπους τους 32-35ο C.

Σήμερα ήταν μέρα με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και έλλειψης ηλιοφάνειας με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι 28 βαθμούς στα βόρεια. Οι δυτικοί άνεμοι πνέουν με ένταση 3-4 μποφόρ.

Μικροαλλαγή του καιρού

Από Τρίτη 9/5 παρατηρείται σύμφωνα με τον κ.Λέκκα αλλαγή στο σκηνικού του καιρού. Ο ήλιος θα είναι κυρίαρχο στοιχείο της μέρας και δεν θα υπάρχουν σχεδόν καθόλου νεφώσεις  Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα από 16 έως  24-26 βαθμούς μέγιστη κυρίως στα ανατολικά . Ενισχύονται οι  δυτικοί άνεμοι και φτάνουν σε κάποια σημεία  έως και τα 6 μποφόρ.

Καλές συνθήκες επικρατούν και την Τετάρτη και λίγο ενισχυμένοι δυτικοί άνεμοι που προς το μεσημέρι φτάνουν έως και τα 6 μποφόρ σε κάποιες περιοχές. Παράλληλα παρατηρείται μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας. Καλοκαιρία και την Πέμπτη και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τους αγρότες για παράδειγμα για τους ψεκασμούς

Θερμή εισβολή

Από την Παρασκευή σύμφωνα με τον μετεωρολόγο εξαιτίας θερμής εισβολής φαίνεται ότι μας περιμένουν πιο ζεστές μέρες με υψηλές θερμοκρασίες .Το φαινόμενο και κορυφώνεται Σάββατο και Κυριακή με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους και πάνω από 32 βαθμούς.

Από την επόμενη Δευτέρα με Τρίτη επανέρχεται βόρειο ρεύμα και ενδέχεται να υπάρξουν παροδικές βροχές, αν και αυτό παραμένει μέχρι στιγμής μόνο μια πιθανότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News