Ειδήσεις

«Δώρο καρδιάς» πρόσφεραν 71 νέοι αιμοδότες στη Γρα Λυγιά

Με στόχο να κινητοποιήσουν και να ευαισθητοποιήσουν τη νεολαία της περιοχής, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς, το πρωί της Κυριακής διοργάνωσαν τη δεύτερη απόλυτα επιτυχημένη αιμοδοσία τους, συγκεντρώνοντας 71 φιάλες αίμα, 60 από τις οποίες πρόσφεραν νέοι και νέες κάτω των 35 ετών.

«Συγκεντρώσαμε 10 φιάλες περισσότερες από πέρυσι και θα μπορούσαμε να είχαμε άλλες είκοσι φιάλες αίματος, αν είχαμε ακόμη λίγο χρόνο την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζέλειου κοντά μας, και αν ορισμένοι δεν είχαν αποκλειστεί από τον γιατρό για διάφορους λόγους υγείας.

Πετύχαμε όμως απόλυτα το στόχο μας, που ήταν να φέρουμε νέους αιμοδότες κοντά μας. Το 80% εκείνων που πρόσφεραν λίγο από το αίμα τους, για να σωθεί κάποιος συνάνθρωπος μας που το έχει ανάγκη, ήταν νέοι και νέες κάτω των 35 ετών», μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας κ. Πόπη Περάκη- Κρανιδιώτη.

Στην υποστήριξη της εκστρατείας αιμοδοσίας, βοήθησαν, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, αρκετοί εθελοντές και εθελόντριες, καθώς και οι Σύλλογοι αιμοδοτών της ευρύτερης Ιεράπετρας, που κάλεσαν τα μέλη τους, τα οποία ήθελαν να δώσουν αίμα, να σπεύσουν στο Δημοτικό Σχολείο Γρα Λυγιάς από τις 9.00 το πρωί της Κυριακής, μέχρι τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

Παιδιά του σχολείου κολλούσαν στο πέτο των αιμοδοτών αυτοκόλλητα με το σήμα «Δώρο καρδιάς», ενώ τους χάριζαν κατακόκκινα τριαντάφυλλα.

Οι εθελόντριες της Γρα Λυγιάς, είχαν προετοιμάσει έναν πλούσιο μπουφέ με γλυκά και αλμυρά κεράσματα για τους αιμοδότες, που εκτός από το αίμα τους έδιναν και  πάρα πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, για όλη την προσπάθεια τους, και την εκστρατεία ευαισθητοποίησης που είχαν σχεδιάσει «γυρίζοντας» ακόμη και ένα έξυπνο βιντεάκι με παιδιά που παρίσταναν τους ήρωες της τηλεοπτικής σειράς «Στο παρά 5» του Γιώργου Καπουτζίδη.

Στο διαδίκτυο αυτό το δρώμενο των παιδιών, είχε ξεπεράσει μέσα σε λίγες μέρες τις 25.000 προβολές.

«Γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης γίνε και εσύ ένας μικρός ήρωας, δώσε σε κάποιον μια δεύτερη ευκαιρία! Ακολούθησε το δρόμο των 5 μικρών ηρώων μας», ζητούσαν οι μικροί μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γρα Λυγιάς και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας, στο βιντεάκι που «γύρισαν», για την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των αιμοδοτών της ευρύτερης περιοχής, στη δεύτερη αιμοδοσία του Συλλόγου Γονέων της Γρα Λυγιάς.

Η δεύτερη εκστρατεία αιμοδοσίας του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου της Γρα Λυγιάς, το οποίο με την άψογη συνεργασία των δασκάλων, των γονέων και των μαθητών έχει ανεβάσει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη της εκπαίδευσης, πέτυχε απόλυτα το σκοπό της.

Το ραντεβού των γονέων και των αιμοδοτών για την επόμενη διοργάνωση προσφοράς στον συνάνθρωπο, έχει ήδη κλειστεί. Πάντα τέτοια…

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια