default-image

Κ.Χατζηδάκης: κυβέρνηση...δήθεν Ρομπέν των φτωχών

Κρήτη
Κ.Χατζηδάκης: κυβέρνηση...δήθεν Ρομπέν των φτωχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα, δήλωσε το Σάββατο από τα Χανιά ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας σε συνεστίαση της ΝΟΔΕ Χανίων της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Χατζηδάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο ενώ εξαπέλυσε επίθεση προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου οι οποίοι όπως είπε «εμφανίσθηκαν σαν Ρομπέν των φτωχών και τελικά τιμωρούν τους φτωχούς».

Αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας και της αποτυχίας της κυβέρνησης είναι τα νέα μέτρα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης. Έχουμε το 4ο μνημόνιο. Όλα αυτά τα μέτρα που είναι ένας μισθός για τους μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με την μείωση του αφορολόγητου και δύο συντάξεις για τους συνταξιούχους δεν ήταν στο μνημόνιο του καλοκαιριού του 2015. Όλα αυτά προέκυψαν ως αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας και της αποτυχίας της κυβέρνησης. Και στην ούγια, έχουν δυο ονόματα: Τσίπρας, Καμμένος. Ήρθαν παρουσιαζόμενοι οι ίδιοι ότι ήταν οι Ρομπέν των φτωχών και τιμωρούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τους φτωχούς», υπογράμμισε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ,η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα. Τα μέτρα γιατί είναι βαριά μέτρα για τους φτωχότερους συμπολίτες μας που δεν ήταν νομοτελειακά και αναπόφευκτα, δεν υπήρχαν στον ορίζοντα ούτε επί Σαμαρά ούτε και επί Τσίπρα το 2015, και τα αντίμετρα που είναι απλώς ένας φερετζές από την πλευρά της κυβέρνησης για να καλύψει την αποτυχία της».

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει ακολουθώντας όπως είπε το δρόμο των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών και της αλήθειας. «Δεν είναι νομοτέλεια η Ελλάδα να είναι μια χώρα δεύτερης κατηγορίας στην Ευρώπη σε ένα θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν ακολουθήσουμε το δρόμο της Ιρλανδίας της Πορτογαλίας της Κύπρου. Στην Κύπρο είναι Έλληνες. Και τα κατάφεραν. Γιατί ακολούθησαν μια πολιτική με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες, στροφή στην επιχειρηματικότητα που είναι και το μέσον για επενδύσεις και νέες δουλειές. Αυτό το δρόμο θέλουμε να ακολουθήσομε. Τον δρόμο των καλών Ευρωπαϊκών πρακτικών και τον δρόμο της αλήθειας».

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει ελπίδα μέσα από την  πολιτική που θέλει να εκφράσει κ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ομιλία του, ο Κ. Χατζηδάκης κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν πότε ήταν καλύτερα το 2014 ή τώρα, υποστηρίζοντας ότι σήμερα πράγματα χειροτερεύουν.

Στην συνεστίαση της ΝΟΔΕ Χανίων της Νέας Δημοκρατίας το παρών έδωσε και ο βουλευτής Επικρατείας κ. Θεόδωρος Φορτσάκης ο οποίος σε δήλωση του επεσήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο . «Τα ψέματα πλέον έχουν αποκαλυφθεί. Η χώρα θα υποφέρει από μια καινούρια κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να βγει αν δεν αλλάξουμε πολιτική» σημείωσε .

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News