Ειδήσεις

Αγορά: Aπειλή αυτόφωρου στο Ηράκλειο, ούτε "ψυχή" στα Χανιά

Τι συνέβη στο Ηράκλειο μετά την απειλή αυτόφωρου για όσους ανοίξουν τα καταστήματα και ποιά η εικόνα στα Χανιά;

Η απειλή του αυτόφωρου κράτησε κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή στο Ηράκλειο αφού όπως είχε ξεκαθαρίσει με ανακοίνωσή του ο  Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου δεν ισχύουν στην πόλη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαϊου και αν επιχειρούσαν καταστηματάρχες να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους θα κινδύνευαν να βρεθούν αντιμέτωποι με την αυτόφωρη διαδικασία όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Mανώλης Κουμαντάκης μιλώντας στο neakriti.gr « τα καταστήματα σήμερα Κυριακή είναι κλειστά στο Ηράκλειο. Δεν λειτουργεί κανένα. Δεν προηγήθηκε κανένα αυστηρό μήνυμα από τον Εμπορικό σύλλογο.Ήταν θέμα της αγοράς να τηρηθεί ο νόμος και τηρήθηκε. Έτσι έπρεπε να γίνει ».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΟΡΩ ΟΣΟΙ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΙΑΖΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Χανιά: Ανοιχτά μαγαζιά χωρίς...πελάτες

Αντίθετα στα Χανιά σήμερα επετράπη μεν το άνοιγμα των μαγαζιών, αλλά χωρίς να ανταποκρίνεται το κοινό.

Η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους των Χανίων  ήταν υποτονική . Ελάχιστα ήταν τα καταστήματα τα οποία άνοιξαν στο πλαίσιο του δικαιώματος που τους δίνει η νομοθεσία, με εξαίρεση τις μεγάλες πολυεθνικές που λειτούργησαν στο σύνολο τους.

Ανοιχτά καταστήματα, αλλά υποτονική κίνηση στα Χανιά

 Οι πολίτες πάντως προτίμησαν καθώς φαίνεται να εξορμήσουν στις παραλίες καθώς ο υδράργυρος ανέβηκε αρκετά και το περπάτημα στην πόλη κάθε άλλο παρά ευχάριστο ήταν!

Ο εμπορικός Σύλλογος Χανίων και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην οδό Μουσούρων ενώ προσπάθησαν να ενημερώσουν τους εμπόρους που άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων .

Oι Χανιώτες προτίμησαν τις παραλίες

Η πόλη πάντως ήταν στα καλύτερα της ακόμη και με άδειους δρόμους θυμίζοντας πως είναι Κυριακή!

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη- Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια