default-image

Στο... "Ριζοσπάστη" η αγγελία γάμου της Δούκισσας

Life
Στο... "Ριζοσπάστη" η αγγελία γάμου της Δούκισσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδoς, τον Ριζοσπάστη, επέλεξαν να δημοσιεύσουν την αγγελία του γάμου τους η Δούκισα Νομικού και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης.

Την Δούκισα Νομικού κάπου μπορεί να την έχετε ακούσει αφού τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως τηλεπερσόνα σε περιοδικά ποικίλης ύλης. Για τον Δημήτρη Θεοδωρίδη θα σας ενημερώσουμε εμείς.Ο 37χρονος Δημήτρης Θεοδωρίδης είναι γιος του παλαίμαχου παίκτη του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη και της Ελένης. Ο γάμος της Ελένης και του Σάββα δεν μακροημέρευσε, σύντομα χώρισαν. Μετά το διαζύγιο τους η Ελένη παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Έτσι, ο Δημήτρης Θεοδωρίδης έγινε θετός γιος του πασίγνωστου επιχειρηματία.

Στο παρελθόν ο Δημήτρης Θεοδωρίδης κατείχε επιτελικές θέσεις στον Ολυμπιακό (διευθυντής σκάουτινγκ και διευθυντής αθλητικής ανάπτυξης), ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διευθυντική θέση στην εταιρεία Intrakot, που ανήκει στον θετό του πατέρα.

Γιατί όμως η αγγελία δημοσιεύτηκε σε κομμουνιστική εφημερίδα; Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση οφείλουμε να κάνουμε μία αναδρομή στην ελληνική ιστορία μερικές δεκαετίες πριν.

Ο μπαμπάς του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος γιατρός στο επάγγελμα είχε σημαντική αντιστασιακή δράση κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αρχικά υπηρέτησε ως αντισυνταγματάρχης Υγειονομικού στο αλβανικό μέτωπο, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στο ΕΑΜ και συνέχισε την Αντίσταση. Μάλιστα συμμετείχε και ως Γραμματέας (υπουργός) στην Κυβέρνηση του Βουνού. Η ΚτΒ ήταν το κομμουνιστικό αντίβαρο απέναντι στην κυβέρνηση τον δοσίλογων Ελλήνων - συνεργατών των ναζί κατακτητών.

Το ελληνικό κράτος τον έχει τιμήσει για την προσφορά του δίνοντας το όνομα του σε μία από τις κεντρικότερες αρτηρίες της Αθήνας, ανάμεσα στο Μέγαρο Μουσικής και την Αμερικανική πρεσβεία.

Οι σχέσεις της οικογένειας Κόκκαλη με το ΚΚΕ διαρκούν σε βάθος πολλών δεκαετιών και είναι ισχυρές και αδιατάρακτες. Αυτή την οικογενειακή παράδοση λοιπόν φαίνεται να ενστερνίστηκε και να ακολουθεί πιστά και ο θετός γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, μέλλων σύζυγος της πανέμορφης Δούκισσας Νομικού. Γι' αυτό λοιπόν και ένας άντρας που ανήκει στις πιο ισχυρές οικογένειες της χώρας επέλεξε να δημοσιεύσει την αγγελία του γάμου του στον κομμουνιστικό Ριζοσπάστη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News