default-image

Επίσχεση εργασίας στη ΔΕΔΔΗΕ από απλήρωτους εργαζόμενους

Κρήτη
Επίσχεση εργασίας στη ΔΕΔΔΗΕ από απλήρωτους εργαζόμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί θυμίζει το τοπίο σε ότι αφορά το έργο της ΔΕΔΔΗΕ στο Ηράκλειο, αφού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών οι εργαζόμενοι στον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο στο Ηράκλειο, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασία, "παγώνοντας" στην κυριολεξία κάθε έργο, μικρό ή μεγάλο και κάθε συντήρηση που επιβαλλόταν να γίνει ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Οι εργαζόμενοι από τις αρχές του χρόνου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν λάβει τους μισθούς τους και η κίνησή τους αυτή, μάλλον περιγράφεται ως μονόδρομος.

Λίγο πριν η τουριστική κίνηση φτάσει στο απόγειό της με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες και πώς αυτές διαμορφώνονται και σε επίπεδο κατανάλωσης ρεύματος, κάθε εργασία κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, με τους εργαζόμενους να ζητούν τα δεδουλευμένα τους και από την άλλη τους καταναλωτές που ουσιαστικά δεν θα μπορούν σε περίπτωση προβλήματος, να ελπίζουν σε αποκατάσταση.

Την ίδια ώρα πάντως το σκηνικό μοιάζει να είναι τριτοκοσμικό και σε ότι αφορά τα διαθέσιμα υλικά για νέα έργα και συντηρήσεις, αφού τόσο καλώδια, όσο μετρητές και άλλος απαραίτητος εξοπλισμός, είναι δυσεύρετος.  

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, ακόμη και μια αίτηση για σύνδεση νέου ρολογιού, να κινδυνεύει να μετατραπεί σε όχι χρονοβόρα αλλά χρόνια διαδικασία μετά από μήνες αναμονή, με τα αιτήματα λόγω της έλλειψης να συγκεντρώνονται κατά δεκάδες καθημερινά.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News