default-image

Η 16χρονη Κρητικοπούλα που κατακτά τον... κόσμο

Κρήτη
Η 16χρονη Κρητικοπούλα που κατακτά τον... κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία του παγκοσμίου φήμης Κρητικού επιστήμονα Ιωσήφ Σηφάκη, έγινε στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών με την 16χρονη μαθλητρια της Β' Λυκείου στο κολλέγιο του Ψυχικού  Σμαράγδα Χρυσουλάκη να λαμβάνει ένα σημαντικό βραβείο για την ιδιαίτερη και εμπεριστατομένη ερευνητική της πρωτοβουλία με επίκεντρο το περιβάλλον.

Το βραβείο παρέλαβε από τον παγκοσμίου φήμης κρητικό επιστήμονα Ιωσήφ Σηφάκη ο οποίος αναφέρθηκε στις ελπίδες που γεννιώνται για την πατρίδα μας μέσα από τις σημαντικές διακρίσεις νέων παιδιών που ασχολούνται με την έρευνα.

Η 16χρονη κρητικοπούλα, ακολουθώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, συμμετείχε στην υλοποίηση της μεθοδολογίας της μέτρησης ικανοποίησης του μαθητή, ήτοι ενός εργαλείου διαρκούς μέτρησης των στάσεων, αντιλήψεων, αναγκών, προσδοκιών και ικανοποίησης σε σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Έχοντας γνώση των διεθνών πρακτικών και με βάση την αντίληψή για τις ελληνικές ιδιαιτερότητες, προτείνονται οι γενικές μεθοδολογικές αρχές ενός μοντέλου μέτρησης της ικανοποίησης των μαθητών ως νέων πολιτών που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και το μέλλον τους μέσα σε αυτό.

Η ωριμότητα και η καινοτομία της πρότασης της νεαρής Σμαράγδας Χρυσουλάκη για το Περιβάλλον, προκάλεσε την εντύπωση στους παριστάμενους… τόσο στους εξέχοντες προσκεκλημένους Καθηγητές από το εξωτερικό, όσο και στους συνέδρους από το χώρο της Εκπαίδευσης και από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια για την νέα ιστοσελίδα που ανέπτυξε www.mobility.com.gr καθώς και για τη Μαθητική Κοινότητα την οποία δημιούργησε και της οποίας είναι Πρόεδρος. Επισημαίνεται ότι η Σμαράγδα Χρυσουλάκη έχει εντυπωσιάσει με την Διεθνή της παρουσία σε Παγκόσμια Συνέδρια στα οποία έχει μιλήσει στην Κίνα, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στο Λουξεμβούργο και στην Ρουμανία.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης - Γιώτα Αρχοντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News